Okupile se i košarkašice, Maljkovićeva zacrtala cilj!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 01.02.2021.
14:25
Izvor: Sportske.net

Motiva ne nedostaje, uprkos obezbeđenom EURU.

fiba.basketball.com
fiba.basketball.com

Povezane vesti

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije okupika se danas u Beogradu pred poslednju kvalifikacionu utakmicu za plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji i Francuskoj.

Izabranice Marine Maljković spustiće zavesu na uspešan kvalifikacioni ciklus u subotu kada budu gostovanje reprezentaciji Litvanije.

Uprkos tome što meč nema takmičarski značaj, selektorka zna na koji način da iskoristi nadolazeći duel.

"To što smo se već plasirale na Evropsko prvenstvo ne znači da ne želimo da pobedimo svaku utakmicu. Protiv Litvanki u prvom duelu u novembru nije bilo sve sjajno i ne možemo da se pohvalimo da smo odigrale neki preterano dobar meč. Pokušaćemo da odigramo bolje od toga. Isto tako očekujem da mi mlade igračice pokažu da su zaslužile poziv i da mogu da budu deo ovog seniorskog tima", rekla je selektorka danas.

Na okupljanju su bile Ivon Anderson, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Ana Dabović, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Sara Krnjić, Nikolina Milić, Jovana Nogić, Dragana Stanković, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić i Saša Čađo. 

Njima će se posle večerašnjeg treninga priključiti još nekoliko košarkašica iz mlađe grupe, koje su prethodnog vikenda trenirale u Vizuri.

Meč protiv Litvanki igra se u subotu od 16 sati u Istanbulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke