"Olimpijske igre san snova, jedva čekamo 'drim tim' u Beogradu!"

Autor: Beta Beta
sreda 27.11.2019.
18:11
Izvor: Beta

Selektorka Marina Maljković rekla je danas da je ženskoj košarkaškoj reprezentaciji Srbije dodatni motiv što će kvalifikacije za Olimpijske igre biti na domaćem terenu, ali je naglasila da treba biti svestan jačine grupe.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZICDS/
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZICDS/

Povezane vesti

"Neće biti lako, ali ženska košarkaška reprezentacija nikad ne odustaje od svoje devize da da sve od sebe na terenu, što je donosilo rezultate svih ovih godina, a posebno sada kada su u pitanju Olimpijske igre, jer je to za ovu generaciju san svih snova", kazala je Maljković.

Srpske košarkašice će igrati u grupi sa selekcijama SAD, Nigerije i Mozambika, a plasman će ostvariti dve reprezentacije, sa izuzetnom Amerike, koja je obezbedila plasman.

"Kada pričamo o sastavu naše grupe, moramo biti svesni i prihvatiti jasnu razliku u kvalitetu između muških i ženskih selekcija koje dolaze iz Afrike", izjavila je selektorka.

Ukazla je da "u ženskoj košarci fizička snaga ozbiljno dolazi do izražaja, što retki i vrsni poznavaoci ženske košarke jako dobro znaju. Afrika je istinski napredovala u ženskoj košarci u poslednje vreme i njihove igračice su dominantne pre svega u francuskoj i u španskoj ligi. Njihova fizička sprema pravi veliku razliku, mnogo veću nego u muškoj košarci".

Maljković je za tim SAD rekla da joj je "ogromno zadovoljstvo što smo u istoj grupi i nadam se da će doći u najboljem sastavu, da bi ljudi shvatili koliko je ženska košarka lepa, da bi shvatili bogatstvo ženske košarke i ja se nadam da ćemo videti pravi 'drim tim' u Beogradu u februaru".

Ženski turnir igraće se od 6. do 9. februara u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Mislim da je velika čast i privilegija što je i košarkašima i nama omogućeno da kvalifikacione turnire igramo kod kuće, pred svojim navijačima. To nam daje dodatni motiv i snagu, a mojim košarkašicama i meni podiže odgovornost na najviši nivo da se prikažemo u što boljem svetlu i obezbedimo plasman na Olimpijske igre u Tokiju", rekla je selektorka.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke