Oni su vicešampioni sveta u basketu ''3 na 3''

Autor: Beta Beta
utorak 17.06.2014.
16:20
Izvor: Beta

Državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić priredio je danas svečani prijem za reprezentativce Srbije, koji su na nedavnom Svetskom prvenstvu u basketu "3 na 3" u Moskvi osvojili srebrnu medalju.

kss.rs
kss.rs

Povezane vesti

Prijemu je kompletna reprezentacije Srbije u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Marko Ždero, koji su u finalnoj utakmici poraženi posle velike borbe od selekcije Katara.

"U ime Ministarstva čestitam vam na velikom uspehu koji ste postigli. Vi ste jedini tim, koji se na oba planetarna šampionata našao na pobedničkom postolju i okitio medaljama. Nadam se da će nakon ovog velikog uspeha basket 3 na 3 steći još veću popularnost medju mladima", rekao je Peruničić.

On je poželeo košarkašima da nastave da nižu uspehe i pokažu mladima šta su prave vrednosti za koje se vredi boriti.

Na najnovijoj rang listi Svetske košarkaške federacije (FIBA) basketa 3 na 3, objavljenoj posle završetka Svetskog prvenstva u Moskvi, reprezentativci Srbije Dušan Domović Bulut (747,087) i Marko Ždero (704,917) nalaze se na prve dve pozicije.

Preostala dva člana našeg srebrnog tima takođe su popravila rejting. Marko Savić (628,116) je na osmoj poziciji, dok je Dejan Majstorović (280,800) na 74. mestu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke