Opet taj Irving, trener sam napustio Netse?!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.03.2020.
18:41
Izvor: Sportske.net

Od kako je napustio Klivlend prate ga brojni problemi.

EPA-EFE/JASON SZENES
EPA-EFE/JASON SZENES

Povezane vesti

Irving je 2011. godine draftovan od strane Klivlend Kavalirsa, kao prvi pik, očekivalo se od njega da predvodi novu generaciju Kavsa, nakon odlaska LeBrona Džejmsa u Majami.

Na kraju se "Kralj" vratio u Ohajo, pa je zajedno sa Irvingom osvojio šampionski prsten 2016. godine, igrali su Kajri i LeBron još dva finala zajedno, ali nisu imali sreće da slave protiv Golden Stejt Vorirosa više od jednog puta.

Nakon drugog izgubljenog finala, Irving je zatražio trejd od Kavalirsa, Boston je dao sve što je mogao za njegove usluge, ali se na kraju ispostavilo da su i jedni i drugi napravili grešku.

Zbog dolaska Kajrija, koji je praktično hteo da ima svoj tim, nastao je problem u svlačionici "Kelta", nestala je hemija u ekipi i izostali su očekivani rezultati.

Sa druge strane Džejms nije uspeo da na svojim leđima odvede Klivlend do novog prstena, pa je nakon sezone 2017/18 i on odlučio da digne sidro, napustio je Klivlend po drugi put i preseli se u Los Anđeles Lejkerse.

Nije se Irving dugo zadržao u Bostonu, minulog leta u paketu sa povređenim Kevinom Durentom je odlučio da krene od nule u Bruklin Netsima.

baner

Imao je ove sezone probleme sa povredama, a sada se priča da je imao i određenih problema sa trenerom Kenijem Etkinsonom, koji je juče ostao bez posla.

Mediji u SAD navode da su se Etkinson i Bruklin sporazumno rastali, iako je rastanak iznenadio mnoge, ali izgleda da se nije znalo kakve su stvari "iza kulisa".

Keni Etkinson Bruklin
Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Navodno 52-godišnji stručnjak nije mogao da izdrži sa Irvingom, a znajući da će od sledeće sezone za Netse zaigrati i Durent, već je isplanirao svoj odlazak i nije hteo da čeka ni naredno leto, već je usred sezone napustio ekipu.

Neverovatno je šta se dešava sa Irvingom od kako je napustio Klivlend, želeo je slavu samo za sebe, hteo je da pobegne iz senke LeBrona Džejmsa, ali izgleda da nije rođeni lider, iako nema sumnje da je vrhunski košarkaš, bez dileme jedan od najboljih skorera na planeti.

Tako Bruklin kreće u potragu za novim trenerom, Žak Von će predvoditi ekipu do kraja sezone, ovaj stručnjak je navodno u odličnim odnosima sa Irvingom, pa ne bi začudilo da ostane na tom mestu, ako se do kraja takmičarske godine dobro pokaže.

Šuška se po SAD i da Irving želi Tajrona Lua za trenera.

Tajron Lu Tyronn Lue
Foto: EPA/LARRY W. SMITH

Dvojac je sarađivao u Klivlendu u šampionskoj sezoni, Lu je uvek hvaljen zbog odlične komunikacije sa igračima, ali se čini da na drugim poljima nije tako vešt, pa se Klivlend poptuno raspao odlaskom Džejmsa, te je i Tajron Lu ubrzo ostao bez posla.

Trenutno je asistent Doku Riversu u LA Klipersima, ali teško da bi odbio ponudu da samostalno predvodio Netse, koji će naredne sezone biti jedan od kandidata za prsten, u to nema sumnje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke