''Orlovi'' najavljuju dve pobede u ''balonu''!

Autor: Beta Beta
Friday 27.11.2020
13:35
Izvor: Beta

Košarkaški reprezentativci Srbije izjavili su danas da žele pobede u obe kvalifikacione utakmice koje će se igrati u Finskoj.

fiba.basketball

Povezane vesti

"Naša ambicija je da zabeležimo dve pobede. Iako ćemo prvi put igrati u ovom sastavu, dosta nas se poznaje iz ranijih sezona i mlađih selekcija. Iako nije isto, verujem da smo za ovih nekoliko dana uspeli da se koliko-toliko uigramo i da ćemo uz dobru i požrtvovanu igru doći do našeg cilja", rekao je Stefan Pot u najavi utakmice.

Naglasio je da "okolnosti jesu specifične, ali kako nama tako i svima. Svi smo u hotelu, izolovani, svako na svom spratu, tako da su uslovi praktično isti za sve. Reprezentacija je ove godine već pobedila u Espu, verujem da ćemo pobediti opet".

Srbija će u mestu Espo igrati protiv Švajcarske i Finske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Danilo Anđušić je kazao da mu je veoma drago što je ponovo u reprezentaciji.

"Dobro se osećam i pružiću maksimum kako bih ispunio sve zadatke koje selektor postavi pred mene. Znamo da je format kvalifikacija specifičan i da timovi koji imaju mnogo NBA i evroligaških igrača imaju problem uigranosti", kazao je Andjušić.

"Ipak, trudili smo se da u ovih nekoliko dana usvojimo što više principa u igri i da iz tih principa tražimo dve pobede u balonu. Iako su i Švajcarska i Finska sigurno uigranije od nas, verujem da je kvalitet na našoj strani i da ćemo ga pretočiti u rezultat", istakao je on.

Utakmica protiv Švajcarske igraće se sutra od 15.30, dok je početak duela sa Finskom zakazan za ponedeljak u 18.00.
-
baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.