''Orlovi'' poleću već u 16h, ovi Britanci nisu tako naivni?

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.09.2017.
10:32
Izvor: Sportske.net

Statistika opominje, Mačvan i drugovi moraće da budu veoma oprezni.

Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis

Povezane vesti

Nepunih 18 sati posle meča sa Turskom i veoma važne pobede (80:74) protiv domaćina, reprezentacija Srbije će ponovo biti na terenu.

Na redu je već četvrto kolo grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu, a rival našem timu biće selekcija Velike Britanije.

Srbija je veliki favorit u ovom meču, Britanci su prethodne tri utakmice izgubili, ali su s druge strane rasterećeni svakog imperativa, dok će Đorđevićevi izabranici morati da dobiju ovaj meč kako bi osigurali visok plasman u grupi i lakšeg rivala u osmini finala.

Kao i pred jučerašnji meč sa Turcima, osvrnućemo se na uporedne statističke podatke reprezentacija Srbije i Velike Britanije od početka Evropskog prvenstva.

Kao što možete da vidite u prilogu, statistika pokazuje da Britanci nisu toliko inferiorni u odnosu na naše ''Orlove'' kako bi mnogi odmah pomislili.

Postigli su veći broj poena po utakmici (84:81.3), imaju veći broj asistencija (21:20), bolji procenat šuta za dva poena, kao i sa linije slobodnih bacanja, dok reprezentacija Srbije ima veći broj skokova i bolji šut za tri poena. Takođe, ono što ovde nije prikazano, a što treba istaći, naravno, Britanci su primili znatno veći broj poena u odnosu na naš tim (284:231).

Kada su u pitanju njihovi najistaknutiji pojedinci, to je svakako Olaseni, koji ima odličan prosek od 19.7 poena po meču, a prati ga Den Klark sa 12.3.

Olaseni je i najbolji skakač sa 11.3 uhvaćene lopte, a najbolji asistent je Tedi Okerafor sa 6 asistencija.

Screenshot/fiba.com
statistika

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Tuesday, 05.09.2017
11:24

Po statistici ispade Britanci nam ravni, pusti te price, vec uzmite ljudi odigrajte vise na nase igrace moj vam je savet Kuzmic ponudjen uvjek malo a mislim da ce imat lepu minutazu, Macvan podbacio isto nudjen do 8.5 pts dolazi, Jovic 6.5 vise isto oslobodio se juce dobio samopouzdanje a prakticno nemamo drugog pleja jer je micic koma i na ovo recimo Bogdanovic kod Hrvata manje 20.5 Spanci ce ga zatvoriti daje max 15 tak.Srecno