''Orlovi'' već stižu u Finsku, čekaju se još petorica posle derbija!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 23.11.2020.
16:21
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Večeras derbi, a onda reprezentacija izbija u prvi plan.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Vreme je da posle višemesečne pauze i reprezentacija Srbije konačno izađe na scenu i nastavi takmičenje u kvalifikacijama za Evrobasket 2022.

Naredni mečevi u kvalifikacionoj Grupi E biće odigrani u 'balonu', koji je organizovan u finskom gradu Espo, a okupljanje našeg nacionalnog tima već je počelo u glavnom gradu Finske, Helsinkiju, gde će biti i baza našeg nacionalnog tima za predstojeći kvalifikacioni 'prozor'.

Delegacija KSS na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, selektorom Igorom Kokoškovim i članovima stručnog štaba, doputovala je danas u prestonicu Finske, gde će im se do kraja dana pridružiti devetorica igrača: Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Dejan Kravić, Stefan Pot, Dalibor Ilić, Marko Jeremić, Dragan Apić, Jovan Novak i Stefan Peno, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Još petorica igrača će opravdano kasniti, a to su članovi Partizana i Crvene zvezde koji večeras igraju derbi u ABA ligi. Posle derbija će put Finske krenuti: Boriša Simanić, Marko Simonović, Aleksa Radanov, Rade Zagorac i Nemanja Dangubić.

Prvi meč u 'balonu' reprezentacija Srbije odigraće u subotu od 15:30h protiv Švajcarske, a dva dana kasnije (ponedeljak, 18h) rival ''Orlovima'' biće selekcija Finske.

U prva dva kola kvalifikacija u Grupi E, Srbija je savladala Finsku sa 80:58, a potom poražena od Gruzije u Beogradu rezultatom 94:90.
-
Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke