U Partizanu je bio "škart" - Brajan Angola igra košarku života

Autor: Filip Rodic
nedelja 02.04.2023.
10:07
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Partizana Brajan Angola pleni u turskom prvenstvu u dresu Karšijake.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Era Željka Obradovića podigla je standarde Partizana na najviše nivoe, toliko da pojedini igrači koji su nosili "crno-bele" u prelaznoj Evrokup fazi možda ne bi imali ni približno veliku minutažu u konkurenciji Pantera, Ledeja, Lesora, Nanelija i Madara.

Tokom mandata Andree Trinkijerija doveden je Brajan Angola, igrač sa kolumbijskim državljanstvom. Status i minutaža su mu bili neodređeni i bez kontinutiteta. Koliko god da mu je dato na parketu, uspevao je da bude produktivan, a dok je mahao peškirom sa klupe, bio je uz ekipu, nije se bunio i ponašao se maksimalno profesionalno.

"Grobari" su prepoznali njegov neostvareni kvalitet, zalagali se za bolju priliku, ali nije je dobio. Angola je pronašao svoj "modžo" u Izraelu i posle AEK-a i Galatasaraja je došao u Karšijaku.

Igra fenomenalno za treći tim prvenstva, beležeći 17.5 poena, preko četiri skoka i asistencije po utakmici.

Najbolja partija do sada u Karšijaki bila je upravo u poslednjem kolu protiv tima Merkezefendija. "Triler" završen posle čak tri produžetka pripao je Karšijaki 109:101, čiji je junak bio upravo Angola sa 35 poena, 11 skokova i šest asistencija. Istini za volju, 2-10 za tri, ali 6-10 za dva. Identičan broj poena postigao je i nekada najveći talenat turske i evropske košarke Kenan Sipahi.

Nikos Rigvalopulos iz redova Merkezefendija im je parirao sa 31 poenom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke