Ova dvojica igrača Zvezde i Partizana nikada nisu izgubila od Džordana!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 20.05.2020.
12:27
Izvor: Sportske.net

Mali pogled u istoriju...

EPA PHOTO/EPA/PRESTON MACK
EPA PHOTO/EPA/PRESTON MACK

Povezane vesti

Svi pričaju o Majklu Džordanu, "Last Dance" jedan od najboljih dokumentaraca ikad snimljenih je pokazao da je verovatno najbolji igrač svih vremena, van terean čovek kao i svi drugi, odnosno, da ima svojim mana. Najdalje je otišao Horas Grant koji ga je nazvao lažovom.

Zanimljivo, napravljena je lista igrača koje Džordan nikada nije pobedio, radi se o NBA ligi, u pitanju je 76 imena, a ubedljivo vodi Bobi Džons koji je u Siksersima pri kraju karijere tukao tada mladog Džordana i Čikago šest puta u nizu.

Skor 5-0 protiv Džordana ima Greg Bakner koji je na prelazu vekova igrao za Dalas koji je uzimao meru Vašingtonu. Četiri pobede iz isto toliko mečeva ima Slovenac Rašo Nesterović koji je nastupao za Minesotu, a u jednom od tih mečeva igrao je Igor Rakočević.

Legendarni srpski reprezentativac je 2002. igrao za Minesotu, odigrao minut u pobedi Timbervulvsa 90:86. Džordan se nije proslavio, 10 poena.

Džordana je pobedio i Predrag Savović koji je počeo u Partizanu, relativno kasno došao na draft, ali odigrao sezonu u Nagetsima, 2002-03.

Ovaj bek koji je igrao za Bilbao poslednjih godina karijere je odigrao meč protiv Džordana početkom marta 2003. završio je bez poena, sa skokom i asistencijom, Džordan je dao 19 poena za tim iz prestonice.

Od poznatih imena, Džordan nikada nije pobedio Novickog, Ščerbijaka, Pipena u jednom meču koji su igrali jedan protiv drugog,  ali jasno sve je to bilo u poznim godinama karijere "Letećeg Majka" kada je posle šest titula napustio Čikago...

Kazino

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke