Ovo su parovi Top 8 faze Evrolige! Samo jedna dilema je ostala

Autor: Darko Mitrović
petak 08.04.2022.
23:34
Izvor: Sportske.net

Do kraja ligaškog dela sezone ostala je još samo jedna utakmica.

EPA-EFE/ERDEM SAHIN
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Povezane vesti

Utakmicama u Istanbulu, Madridu, Beogradu i Monaku, večeras je kompletirano poslednje, 34. kola Evrolige, a ono što nas očekuje pre početka Top 8 faze takmičenja jeste još da se odigra odložena utakmica 23. kola između Makabija i Fenerbahčea.

Za Fenerbahče taj meč neće imati takmičarsku važnost, jer nije uspeo da se izbori za plasman u narednu fazu takmičenja, ali Makabiju bi eventualna pobeda u tom meču mogla mnogo da donese.

Naime, još uvek nije izvesno ko će završiti na petom, a ko na šestom mestu u konačnom plasmanu na tabeli i od toga će zavisiti dva para u top 8 fazi takmičenja.

Dilema je između Efesa i Makabija. Efes posle večerašnjeg poraza od Crvene zvezde u Beogradu ima skor 16-12, a Makabi uz meč manje ima 16 pobeda i 11 poraza. Jasno je, u slučaju pobede Makabija nad Fenerbahčeom, ''Ponos Izraela'' bi u Top 8 fazu ušao kao petoplasirani, a Efes bi bio šesti, ali šta se dešava ako Makabi izgubi, pa onda i on i Efes imaju skor 16-12?

U tom slučaju, peto mesto zauzeo bi Efes jer je ove sezone dva puta bio bolji od izraelskog velikana. Dakle, u Efesu će, ako žele peto mesto, morati da navijaju za svog najvežeg rivala, Fenerbahče, u duelu sa Makabijem.

Ostale pozicije su večeras definisane. Barselona je prva, Olimpijakos je drugi uz bolji međusobni skor od Armanija, pa će italijanski tim završiti na trećem mestu. Četvrti je Real, potom sledi pomenuta dilema oko petog i šestog mesta, Monako je sedmi, a Bajern je završio na osmoj poziciji.

Prema tome, parovi Top 8 faze Evrolige su:

Barselona - Bajern

Olimpijakos - Monako

Armani - Efes/Makabi

Real - Makabi/Efes.

Top 8 faza igraće se od 19. aprila do 4. maja, a plasman na F4 u Beogradu (19.-21. maj) izboriće četiri ekipe koje prve stignu do tri pobede u ovim susretima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke