Pao Marinovićev rekord, Kuk je najbolji asistent Evrokupa!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 19.11.2014.
21:46
Izvor: Sportske.net

Bivši košarkaš Crvene zvezde Omar Kuk postavio je novi rekord po broju asistencija na jednoj utakmici u Evrokupu, preskočivši tako našeg Marka Marinovića i Travisa Dinera.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

Amerikanac sa crnogorskim pasošem Omar Kuk večeras je ispisao novu stranicu istorijata drugog po kvalitetu košarkaškog takmičenja u Evropi.

Plejmejker Budućnosti ostvario je 16 asistencija u trijumfu Podgoričana nad Ventspilsom čime je postavio novi rekord po broju uspešnih dodavanja na jednoj utakmici!

Prethodni rekord držali su Trevis Diner i Marko Marinović sa po 15 dodavanja ali ih je Kuk večeras nadmašio i podigao lestvicu za stepenik iznad.

Dodajmo i to da Omar Kuk spada među 15 najboljih asistenata u istoriji Evrokupa pošto je do sada upisao 182 dodavanja u ovom takmičenju, 6.5 po odigranoj utakmici.

Ukoliko Budućnost izbori plasman u narednu rundu takmičenja, a posle večerašnje pobede šanse za tako nešto ponovo su postale izgledne, Omar Kuk bi do kraja sezone mogao da se priključi desetorici najboljih asistentata u istoriji Evrokupa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke