PAO pao posle 45 godina!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 09.04.2015.
22:26
Izvor: Sportske.net

Najkorisniji igrač tekuće evroligaške sezone doneo je Crvenoj zvezdi Telekom istorijski trijumf nad višestrukim šampionom Evrope čime su se crveno-beli na sjajan način oprostili od učešća u Evroligi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije savladao je šampiona Grčke posle 45 godina čekanja i tako na sjajan način spustio zavesu na ovosezonsko učešće u Evroligi.

Crvena zvezda Telekom slavila je rezultatom 69:68 (16:7, 14:19, 14:19, 25:23) a apsolutni junak utakmice bio je Boban Marajnović koji je na dve sekunde pre kraja ostvario ofanzivni skok i posle faula pogodio oba bacanja za trijumf.

Za razliku od prvog ovosezonskog duela sa Panatinaikosom kada su zaigrali tek nakon minusa od 20 poena, košarkaši Crvene zvezde Telekom večeras su bili na visini zadatka od prvog minuta.

Zahvaljujući raspoloženom Markusu Vilijamsu crveno-beli su već u prvoj deonici uspeli da naprave solidnu prednost pošto su na prvu pauzu otišli sa "+9".

Tokom prvog poluvremena crveno-beli su dobrom igrom u defanzivi uspevali da zadrže prednost ali je ona mogla da bude nešto osetnija da su  izabranici Dejana Radonjića pojedine lake situacije pretvarali u poene.

Gosti iz Atine podizali su nivo igre kako je vreme odmicalo a serijom 10:0 na kraju treće i početku četvrte četvrtine stekli su i nešto osetniju prednost.

Na startu četvrte deonice iz Berlina je stigla vest da je Makabi savladao Albu pa su "Zeleni" nešto mirnije mogli da uđu u samu završnicu pošto im je trijumf šampiona Evrope obezbedio plasman u četvrtfinale.

Slično prethodnim duelima dva tima, i večerašnji je bio izuzetno uzbudljiv u samoj završnici pošto je na minut i po pre kraja gost imao pola koša prednosti.

Usledila je prava drama pošto je Jaka Blažič na 40 sekundi pre kraja pogodio trojku za izjednačenje (65:65) pod faulom. Slovenac nije uspeo da pogodi dodatno bacanje ali je Nikola Kalinić ostvario ofanzivni skok i omogućio Čarlsu Dženkinsu da sa penala donese prednost crveno-belima (67:65).

Uzbuđenja su nastavljena posle tajm-auta Duška Ivanovića i trojke Nikosa Papasa kojom je prednost ponovo prešla na stranu gostujućeg tima (67:68). Markus Vilijams promašio je potom trojku za pobedu ali je Boban Marjanović ostvario ofanzivni skok i posle faula pogodio oba bacanja za trijumf Crvene zvezde Telekom.

Upravo je centar crveno-belih bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 12 poena i 16 skokova čime je oborio rekord Mirsada Turdžana po broju skokova u toku jedne sezone.

Dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Nikola Kalinić (14 pts), Markus Vilijams (11 pts), Jaka Blažič (11 pts) i Luka Mitrović (11 pts).

Na drugoj strani dominirao je Esteban Batista sa 15 poena, a pratili su ga Dimitris Dijamantidis sa 12 i Nikos Papas sa 11 poena. Demarkus Nelson završio je utakmicu sa 8 poena.

Crvena zvezda Telekom završila je učešće u TOP 16 fazi Evrolige sa skorom 4-10, dovoljno za sedmu poziciju na tabeli grupe "E".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke