Parkerovi u Beogradu i Zvezdino moranje

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.01.2021.
09:07
Izvor: Sportske.net

Ako želi da ostavi dobar utisak ove sezone u Evroligi, Zvezda mora da uđe u seriju pobeda, a prava prilika za to jeste gostovanje Asvela u Beogradu.

Djordje Kostic / STARSPORT
Djordje Kostic / STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Dejana Radonjića se polako privikava na novog trenera, iako je selektirana od strane Saše Obradovića, pa već polako možemo nazirati onu prepoznatljivu Zvezdu iz prethodnog perioda kada je upravo Radonjić bio trener, ali samo u pojedinim mečevima, onaj protiv Efesa to nikako nije.

Nema bolje šanse u ovom trenutku da se započne ozbiljna serija pobeda u Evroligi, Zvezda ima odgovarajući raspored jer nakon Asvela ide u goste Žalgirisu, potom dolazi Zenit, gostovanje omiljenom rivalu Dejana Radonjića - Baskoniji, dolazak Bajerna i 5. marta gostovanje Olimpijakosu.

Pomenuto moranje je bitno i za samopouzdanje pred mečeve Kupa Radivoja Koraća koji počinje 11. februara, a posebno nakon slabe partije u Istanbulu gde je Zvezda poražena od Efesa sa 86:72.

Asvel?

Tim čiji je vlasnik Toni Parker, trener njegov rođeni brat, dolazi iz predgrađa Liona, ima preveliku istoriju, 19 puta su osvajali titulu u Francuskoj, četiri puta do sada bili među četiri u Evropi i takav im je dugoročni plan, verovatno ćemo ih i gledati u Top 4 ekipe u narednih 5-6 godina ukoliko im se sve poklopi.

Ono što je interesantno jeste da ne postoji igrač u ovoj ekipi koji u proseku igra duže od 25 minuta, što znači da je trener Parker u potpunosti raspodelio minutažu. Od 16 igrača, samo dvojica u proseku igraju manje od 10 minuta, a niko manje od pet minuta po meču.

Uglavnom je tim sastavljen od Francuza, ali im se dosta toga vrti oko Norisa Kola, nekadašnjeg igrača Budućnosti sa kojom je igrao Evroligu, čoveka sa bogatim NBA iskustvom, imao je čak i dvocifren poenterski učinak jedne sezone sa Nju Orleansom.

Od ekipe Crvene zvezde treba očekivati reakciju Korija Voldena, odigrao je slab meč u Istanbulu, baš kao Džordan Lojd koji se polako vraća u ritam. Svi stranci u Crvenoj zvezdi su pružili slabu partiju protiv Efesa, nema sumnje da će I za njih biti velika prilika da se dokažu upravo utakmica protiv Asvela.

Dobar podatak za Zvezdu jeste činjenica da su imali dan više da se spreme za ovaj duel, igrali su svoj duel protiv Efesa u utorak, dok je Asvel u sredu odigrao meč sa Baskonijom. 

Iako je na papiru za Evroligu ovaj meč jedan od manje bitnih u 23. kolu ovog takmičenja, za Zvezdu može da bude od izuzetnog značaja, pa bi taj pritisak mogao da bude najveći problem za Dejana Radonjića, znaju svi šta bi poraz mogao da donese – veliku labilnost pred bitan deo sezone.

Očekivanja su bljesak stranaca, pre svih Voldena, I na kraju – pobeda Crvene zvezde mts.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke