Partizan 100%

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 16.03.2023.
21:45
Izvor: Sportske.net

Impozantan podatak.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana nastavili su svoj pohod ka osam najboljih timova regularnog dela Evrolige pobedivši Anadolu Efes u Istanbulu 84:97.

Imao je Partizan ponovo loš početak bitke sa šampionom Evrope, ali se tim Željka Obradovića pokrenuo u drugom kvartalu i potom se sve do šest minuta pred kraj ravnopravno nosio sa njima.

Nakon toga, postojao je samo jedan tim na parketu "Sinan Erdem doma" - a to je Partizan.

Osim što su umalo ubacili 100 poena na jednom od najtežih gostovanja u Evropi, košarkaši Partizana objavili su rad na temu "Slobodna bacanja i kako ih izvesti".

Publiciran je u idealnom trenutku, sa idealnim procentom. Naime, Partizan je protiv Efesa imao prilično veliki broj slobodnih bacanja - 28. Ali, impozantno je to što su ih pogodili SVE. Nije to čest slučaj kada je u pitanju ovolika količina penala, ali bez sumnje, to je jedan od segmenata koji je odlučio utakmicu. Efes je, primera radi, ubacio 13 od 15. U dresu gostujućeg tima, najviše ih je pogodio Zek Ledej (8), Matijas Lesor je imao jedan manje.

Crno-beli su tim koji je imao najviše penala u Evroligi ove sezone, sa nekompletnim 29. kolom - 514. Na procentu su od 82.8.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke