Partizan - ''Časovi ljubavi'' na teškom ispitu...

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.10.2014.
21:44
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

U prvoj reakciji posle ubedljivog poraza od Lijetuvos Ritasa u Evrokupu, trener Partizana Duško Vujošević podsetio na svoju izjavu pre meča, kada je praktično ''pripremio'' navijače da se nadaju porazu. Sada od njih traži da ostanu uz svoj klub i u ovim t

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Košarkaši Partizana doživeli su večeras i treći uzastopni poraz, ako računamo i prethodna dva u ABA ligi, od Krke i Cedevite.

Ono što, međutim, zabrinjava sve navijače Partizana, jeste činjenica da crno-beli nisu uspeli ni u jednom trenutku da ozbiljnije ugroze ekipu Lijetuvos Ritasa, pa je ubedljiv poraz na startu takmičenja u Evrokupu bio neminovan.

Crno-beli su ostali ''zaleđeni'' na ''minus 27'', pa se opravdano postavlja pitanje šta navijači mogu da očekuju i u nastavku ovog takmičenja i da li ovakav Partizan uopšte može da se nada plasmanu u drugu fazu takmičenja, što je, podsetimo, prošle sezone pošlo za rukom kragujevačkom Radničkom.

Trofejni trener Duško Vujošević za početak traži od Partizanovih vernih navijača da i dalje pružaju podršku crno-belima, na način kako su to radili i svoh prethodnih godina i decenijama i da ih ne pokoleba to što znatno podmlađenoj ekipi sada ne ide.

''Najavljivao sam ovakve situacije, možda očekujući malo bolje nego što je bilo u pojedinim momentima večeras, ali ne nadajući se trezveno gledajući u mogućnost da se na primer večeras dobije utakmica, i pozivao one najvernije da ostanu uz Partizan i u ovim teškim momentima.

Kada govorim o teškim momentima, mislio sam i posle ovakvih poraza, ne kada se prave uspesi pa je normalno da ima i ovakvih i onakvih reakcija. Oni koji zaista vole i oni koji prepoznaju stvari, znaju da moraju i u ovakvim situacijima da budu uz tim'', istakao je trener Partizana.

partizan grobari arena

Kada je sama igra u pitanju, Vujošević je istakao čak 25 izgubljenih lopti njegovih igrača, posle čega nisu ni mogli bolje da prođu, a ono što je trener šampiona Srbije još želeo da istakne, jeste sama jačina Evrokupa, koji mnogi u našoj zemlji potcenjuju.

''Ovo pokazuje, a već sam o tome davno pričao, da ovo takmičenje nije loše, da se da postaviti pitanje koliko smo mi kvalitetni za to takmičenje, a ne koliko je takmičenje kvalitetno'', objašnjava Vujošević.

U drugom kolu Evrokupa, Partizan će dočekati turski Banvit, koji je u prvom kolu savladao izraelski Hapoel.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke