Partizan - Filipovskom se ''smeši brk'', prvi cilj ostvaren

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 10.12.2020.
09:42
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Posle dva bolja poraza minimalnom razlikom, atmosfera se u Partizanu sinoć popravila plasmanom u Top 16 fazu Evrokupa.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Dva meča pre kraja grupne faze, Partizan je obezbedio plasman među 16 najboljih ekipa u Evrokupu.

Sinoćnja pobeda nad Bahčešehirom dobro je došla crno-belima i zbog činjenice da je u prethodna dva kola ABA lige doživeo dva bolna poraza u derbijima protiv Crvene zvezde i Mornara.

Na to je posle meča ukazao i trener Partizana Sašo Filipovski, koji je izrazio zadovoljstvo prvim ostvarenim ciljem u Evrokupu ove sezone, uz nadu da će se bolja igra prikazati i u narednim mečevima ABA lige, gde su crno-beli u težoj situaciji, sa četiri pobede i pet poraza.

''Imali smo dobar start, ali smo bili pomalo u grču i pomalo nervozni, zbog toga što smo prethodne dve utakmice izgubili sa jednim poenom razlike. Bili smo svesni da pobedom možemo da se plasiramo u narednu fazu takmičenja, pa smo zbog važnosti meča osećali blagi pritisak.

Bahčešehir nije loš tim, pobedili su Huventud u gostima, protiv Uniksa izgubili u poslednjem napadu i još neke utakmice su izgubili u poslednjim sekundama. Imaju nekoliko veoma dobrih igrača.

Sa druge strane, važno je da smo pronašli način da pobedimo, iako je Bahčešehir večeras igrao potpuno rasterećeno. Promenili su trenera, a imali su i realizaciju šuta za tri poena od 52,9%.

Zadovoljan sam pobedom, srećan sam zbog igrača, a sada možemo da nastavimo da se borimo za što bolji plasman u Evrokupu. Takođe i u ABA ligi idemo utakmicu po utakmicu, a sledeći protivnik je Mega", rekao je Filipovski.
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke