Partizan - Koliko još pobeda za sigurnih Top 8?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 02.03.2023.
23:52
Izvor: Sportske.net

Svako svakoga može da pobedi u Evroligi i to je odavno već jasno...

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je na pozitivnom skoru u Evroligi i sada ima 14 pobeda i 12 poraza, jasno je da ukoliko želi u top 8, mora da nastavi u istom ritmu.

Koliko će pobeda biti dovoljno za plasman crno-belih u 8 najboljih?

Do kraja je ostalo 8 kola, a Partizan ima izuzetno težak raspored, pre svega zbog činjenice da su u pitanju uglavnom gostovanja. 

Ono što matematika kaže jeste da bi Partizan sa 19 pobeda bio 100% u top 8, sa 18 praktično siguran i samo u nekim ludim krugovima bi mogao da ispadne, dok bi sve manje od toga praktično značilo da crno-beli završavaju Evroligu. Naravno, postoji opcija i po kojoj će skor 17-17 biti dovoljan, ali je kombinatorika prevelika i šanse nisu preterano velike za crno-bele u tom slučaju. 

Do tih 19 pobeda Partizanu fali 5, naravno da nije nedostižno, posebno ako imamo u vidu kako su igrali izabranici Željka Obradovića ove kalendarske godine. 

Raspored crno-belih do kraja:

Virtus (G), Milano (G), Efes (G), Olimpijakos (D), Barselona (D), Real Madrid (D), Monako (G), PAO (D).

Mogu li crno-beli do podviga i pet pobeda u preostalih osam mečeva? Svakako, najbitniji mečevi su protiv Virtusa i Efesa jer se radi o direktnim protivnicima za plasman u Top 8 i pobeda protiv tih timova bi bila praktično "dupla".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke