Partizan se sprema za Monako, a Pejdž priznaje: "Sve je lakše od kada je došao Renfro"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 21.01.2019.
12:34
Izvor: Sportske.net

Crno-beli jure brejk u Monaku, a preporođeni bek Partizana objašnjava zašto je počeo da igra bolje.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Partizan je sleteo u Monako, gde juri "brejk" protiv domaće ekipe u Top 16 fazi Evrokupa. Andrea Trinkijeri je izneo svoj recept kako treba da se igra ova utakmica, dok je Markus Pejdž najavio drugačiji meč od onog u Beogradu.

"Kod kuće smo protiv njih odigrali dobro četvrtinu i po, a sada hoćemo da sastavimo celu utakmicu tako. Sada znamo šta da očekujemo, pošto su nas u prvoj utakmici nadmudrili. Trebalo bi da bolje izađemo na kraj sa njihovom odbranom, koja nam je u prvoj utakmici pravila probleme i dozvolila samo 26 poena za poluvreme. Biće borba i jedva čekamo", rekao je Pejdž.

Kako protiv onako fizički dobre ekipe?

"Treba da im odgovorimo na energiju. U prvoj utakmici su uspostavili ritam, a sada mi hoćemo da postavimo ritam, jer kada igramo našu utakmicu, našu fizičku odbranu i tranzicionu igru, teško nas je pobediti, a kad igramo u stilu druge ekipe, to nam baš ne pomaže. Nadam se da ćemo moći da diktiramo ishod utakmice", kaže bek crno-belih.

Partizan je pre puta u Kneževinu ostvario važnu pobedu u Zadru, izborenu posle produžetka, a Pejdž je pogotovo bio dobar, sa 28 poena, uz šut za tri 7/10.

"Svaka pobeda u gostima je veoma važna, pogotovo kad uspemo da zadržimo mesto koje vodi u plej-of. Igrali su dobro protiv nas u Beogradu i znali smo da će da bude teško, i još su nam falili Ali i Rade. Ja sam uspeo da pogodim neke važne šuteve, što je dobro za moje samopouzdanje, ali dobro je što smo otišli sa pobedom", rekao je Pejdž.

Deluješ mnogo bolje na terenu od kada je plejmejkerske dužnosti preuzeo Aleks Renfro.

"Aleks je sjajan plejmejker. Ja sam plejmejker i bek-šuter, tako da je skinuo sa mene pritisak vođenja tima. On je bolji u tome, zna tačno šta da radi i gde da postavi igrače i to mi je omogućilo da se opustim i igram svoju igru, tražim svoje šuteve i budem sekundarni plej. Skinuo je pritisak sa mene, što mi je mnogo pomoglo", priznaje Markus Pejdž.

Utakmica Monako-Partizan igra se sutra od 19 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke