Partizan umalo prokockao +27, ali ga "panteri" nisu ugrizli!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 19.12.2022.
19:59
Izvor: Sportske.net

Čudan meč.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Partizana savladali su FMP iz Železnika rezultatom 90:86 u derbi meču 11. kola AdmiralBet ABA lige odigranom u beogradskoj "Areni".

Tako su crno-beli na tabeli pretekli "pantere". Partizan je posle 11 odigranih utakmica na skoru 9-2, dok su gosti iz Železnika upisali osam trijumfa i tri neuspeha.

U sastavu Partizana za ovaj meč zbog povreda nisu bili Aleksa Avramović i Janis. Papaetrua.

Nervozno su obe ekipe započele utakmicu. Pre prvih poena Stepanovića videli smo nekoliko loših napada. Onda se u strelce upisao i kapiten Partizana Panter sa linije „penala“.

Uspeo je Panter da pokrene svoj tim, a onda mu se sa pet poena priključio vidno raspoloženi Trifunović, a Partizan otišao na +7 (17:10). Najbolji igrač „pantera“ Frejžer nikako nije uspevao da pronađe svoj ritam na startu meča, upisao se u strelce tek pri kraju prvog kvartala i pomogao svom timu da prvu četvrtinu završi sa zaostatkom od četiri poena (21:17).

Na startu druge četvrtine Bič je pogodio trojku, FMP prišao na samo poen zaostatka, a trener crno-belih Obradović morao da zatraži minut odmora. Nakon tajm-auta Lesor je pogodio uz faul, a Vukčević i Anđušić vratili osetniju prednost Partizanu, da bi Egzumovom trojkom domaćin ubrzo stigao i do maksimalnih +12 (35:23).

Usepli su igrači trenera Stefanovića da ekspresno prepolove vođstvo Partizana koševima Stepanovića i Valinskasa, ali je u zaršnici prvog dela Ledej poenima vratio dvocifrenu prednost svom timu. Tako se na odmor otišlo rezultatom 45:35.

Nakon tri minuta igre drugom poluvremenu Partizan je koševima Trifunovića i Smailagića stigao do novog najvećeg vođstvo na meču +15 (53:38), a najbolji igrač gostiju Frejžer nastavio je sa lošom partijom večeras.

Partizan je dominirao parketom „Arene“, a utakmica polako počela da ulazi u „jednosmernu ulicu“ nakon što je Ledej pogodio uz faul za novu najveću prednost crno-beli +16 (56:40).

Ipak, FMP trojkom Biča i dobrom odbranom „panteri“ su došli do daha.

Kratko je trajala nešto bolja igra ekipe iz Železnika, te je Partizan posle fantastičnih zakucavanja Lesora i Trifunovića stigao do ogromnih +19 (62:43).

Još jednom je promašio indisponirani Frejžer, a Trifunović zakucao u kontri, da bi Anđušić polaganjem uz faul doveo domaćina do +24 (69:45).

Kako je tekla, tako se i završila treće četvrtina, Lesor je zakucao, a Partizan posle 30 minuta igre imao +26 (73:47).

Šansu je u poslednjoj četvrtini dobio i Brodzijanski umesto Lesora, a Partizan košem Egzuma sa "penala" dostigao novih maksimalnih +27 (76:49).

Pitanje pobednika je odavno bilo rešeno, a u igru je na polovini poslednje deonice ušao iu mladi košarkaš Partizana Đorđije Jovanović.

Do kraja meča u listu strelaca upisali su se Brodzijanski I Jovanović, a crno-beli u laganom ritmu završili posao. To je iskoristio FMP i smanjio razliku u finišu.

Serijom grešaka sa jedne i trojki na drugoj strani utakmica je postala neizvesna u finišu, Bič je na tri sekunde pogodio trojku i približio svoj tim na samo tri poena zaostatka (89:86).

Egzum je pogodio slobodno bacanje i sačuvao pobedu Partizana.

Ekipa iz Železnika slavila je u poslednjoj četvrtini sa čak 39:16.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lesor, Trifunović i Smailagić sa po 14 poena.

U redovima FMP-a bolji od ostalih bili su Stepanović sa 17 i Bič koji je ubacio poen manje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke