Partizanova Evroliga od 500.000 evra, Ostoja najavio najveće pojačanje i otkrio budžet kluba!

Autor: Ivan Cvetković
petak 15.07.2022.
11:03
Izvor: Sportske.net, Sportal.blic.rs

Prvi čovek "crno-belih" otkrio brojne detalje.

© 2022 Pedja Milosavljevic
© 2022 Pedja Milosavljevic

Povezane vesti

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović govorio je u opširnom intervjuu za Sportal jutro o brojnim aktuelnim temama.

Pre svega, učešće u Evroligi.

"Evroliga nam je došla u pravom trenutku, mi je rezultatski zaista nismo zaslužili prošle sezone, ali smo je zaslužili kao klub koji je dao veliki broj košarkaša i sportskih radnika u NBA i evropskoj košarci. Trudićemo se da imamo zapažene rezultate u Evroligi, neće biti jednostavno jer nas čeka drugačija organizacija. Pet godina smo radili na tome da se na neki način vratimo, bilo kroz rezultate ili kroz vajld-kard

Naše utakmice su prilika da pokažemo da Evropi da one mogu biti drugačije, bez nereda i problema i sa navijačima obe ekipe. Mi ćemo kao Partizan uraditi sve da organizujemo utakmice bez problema, stavićemo HD kamere u Areni gde ćemo prepoznati svakoga ko pravi probleme i napravićemo crnu listu na sajtu kluba sa imenima ljudima kojima će biti zabranjen ulaz", rekao je Mijailović.

Koliko košta vajld-kard, pozivnica Evrolige i kolika je to bila zasluga Željka Obradovića?

"Negde se očekivalo posle izbacivanja ruskih klubova da će ući Partizan, ali ja sam odmah razjasnio da mi nećemo ničije mesto, niti da se nudimo. Sve vreme smo bili na vezi sa VTB ligom i CSKA koji je naš prijateljski klub. Izbacivanje ruskih klubova je politička odluka, mi nemamo veze sa tim i ne osećamo odgovornost za to. Vajld-kard ima uslov i cenu od 500.000 evra, očekujemo informaciju od Evrolige da taj iznos platimo i bićemo spremni za to. Biće više novca od sponzora, karata... O Željkovom uticaju je suvišno govoriti, uz njega je pomogla i organizacija F4 Evrolige u Beogradu, stabilizacija Partizana, što igramo u Areni sa 20.000 navijača u Evrokupu... Zahvaljujem se svim klubovima u Evroligi koji su podržali naše učešće, biće dočekani prijateljski u Beogradu", kazao je prvi čovek "crno-belih".

Pojačanja? Spominje se Najdžel Vilijams-Gos, ali to Mijailović nije želeo da potvrdi tu informaciju.

"Mi radimo pametno. Doveli smo igrače sa višegodišnjim ugovorima, radimo na još pojačanja koja navijači mogu da očekuju u narednih četiri, pet dana kada bi trebalo da nam dođe pojačanje na nama najvažnijoj poziciji. Neozbiljno je da ja kao predsednik govorim o imenima dok se poslovi ne završe. Želimo da uđemo u TOP 8 Evrolige, a posle da vidimo šta će biti".

Budžet Partizana?

"Najveći pojedinačni sponzori Partizana su navijači, prošle sezone od karata u Evrokupu smo zaradili 2.000.000 evra, a zaradili bismo i više da nismo ispali. Zbog odluke da igramo plejof AdmiralBet ABA lige u Pioniru, ostali smo uskraćeni za 700.000 do 800.000 evra. Ove sezone, od karata očekujemo prihod između 3.500.000 i 4.000.000 evra. Evroliga traži transparentno finansiranje i da deo bude samofinansiranje. Što se tiče privatnih sponzorstava, voleo bih da i čelnici drugih klubova istaknu koliko su dali klubu. Mi ćemo imati između 2.500.000 i 3.000.000 evra od privatnih sponzorstava, radimo na novim jer smo ušli u Evroligu. Imamo značajnu pomoć od države, nismo se ljutili kada smo dobijali manje novca od gradskog rivala (op. aut. Crvene zvezde), ali sada ćemo imati isto jer igramo Evroligu. Ne možemo da čekamo državu, moramo i sami da zaradimo", smatra Mijailović.

Poreska dugovanja?

"Partizan duguje nešto više od 5.300.000 evra uključujući kamate koje su 30 do 40 posto i one se u reprogramu u većem delu otpisuju".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke