Paunić sve otkrio Rusima! O 20.000 ''Grobara'' i dva lica Željka Obradovića!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.12.2021.
17:33
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv intervju pojavio se na sajtu Lokomotive pred duel sa Partizanom.

AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna
AdmiralBet ABAliga/Igokea m:tel/Nikola Vuruna

Povezane vesti

Povremeni srpski reprezentativac i nekadašnji košarkaš Partizana Ivan Paunić sutra će sa saigračima iz Lokomotive biti jedan od rivala crno-belima u derbiju osmog kola Evrokupa, a uoči duela sa svojim nekadašnjim klubom govorio je za klupski sajt ruskog tima, gde je predstavio ekipu koju sa klupe vodi najtrofejniji trener Evrope Željko Obradović.

U Krasnodaru ovaj duel najavljuju kao jedan od ključnih za osvajanje prvog mesta u grupi, s obzirom da je Partizan na vrhu tabele Grupe A sa skorom 6-1, a Lokomotiva ima pet pobeda i dva poraza.

''Partizan je ozbiljan rival, beskompromisan konkurent. Utakmica će biti izazovna za oba tima. Biće ovo meč za prvo mesto u grupi, pa nas sve očekuje velika bitka u kojoj će obe ekipe dati sve od sebe za pobedu. O tome ko je favorit nije mudro govoriti. Ime pobednika saznaćemo posle finalne sirene. Ali verujem u naš tim'', počeo je Paunić.

Potom je tamošnjoj javnosti predstavio aktuelni sastav crno-belih.

''Doveli su  nekoliko kvalitetnih igrača u svoj tim tokom vansezone. Pre svega, to su Kevin Panter i Zek Ledej. Plus Alen Smailagić je došao iz NBA lige. Ovaj trojac im donosi najviše poena. Što se Alena tiče, mogu da dodam da su ga mnogi klubovi želeli, ali je on izabrao Partizan, jer je na njegovom čelu Željko Obradović'', istakao je Paunić.

Naravno, trener Partizana je zaslužio poseban Paunićev osvrt.

''Željko u životu i Željko na terenu su dva različita čoveka. Bolje sam ga upoznao kada je radio sa reprezentacijom Srbije. Za šoljicom kafe - to je otvorena, mirna osoba. Njegova unutrašnja energija je otkrivena na sajtu. On želi da pobedi, uvek želi da pobedi. Željko mnogo radi na sitnicama, drži se jasnog plana i očekuje od igrača da ga ispune. Veliku pažnju posvećuje detaljima, to mu je veoma važno i u igri i u trenažnom procesu. Mesecima može da obrati pažnju samo na jednu odbranu, dovede njenu implementaciju od strane tima do automatizma. Takva zahtevnost, takva pažnja prema detaljima, čine ga posebnim. Verovatno je zato i najuspešniji trener.

Obradović je u današnjem Partizanu okupio iskusne igrače i talentovane mlade igrače iz Srbije. Beogradski klub je oduvek bio poznat po svojoj sposobnosti da otkrije talente. To potvrđuje i činjenica da klupski đaci igraju u NBA, kao i na najvišem nivou u Evroligi i Evrokupu. I bez povređenog Pantera u poslednjim mečevima imaju rezultat'',
objasnio je Paunić.

Gde Paunić vidi šansu Lokomotive protiv Željkovog Partizana?


''Agresivna odbrana i timska igra će doći do izražaja. Imali smo nekoliko dana da se temeljno pripremimo – da demontiramo protivnika, da proučimo plan igre. Moramo da ispunimo sve trenerske smernice i da damo sve od sebe 150% na terenu, jer igramo u našoj Basket hali i moramo da branimo svoj dom. 'Grišćemo' za pobedu, jer će u Beogradu u revanšu biti još teže'', rekao je Paunić, a onda upozorio šta čeka njegov tim u drugom delu sezone, kada Lokomotiva bude igrala u Beogradu.

''Ako niste igrali protiv Partizana u njegovoj matičnoj areni, onda nijednom rečju nećete moći da prenesete emocije kroz koje ćete morati da prođete... Navijači su obećali Nikoli Jokiću, posle okršaja sa igračima Hita u NBA, 'vruću' dobrodošlicu u Majamiju. On je mirno odgovorio da je igrao u Beogradu i teško ga je nečim iznenaditi (smeh). Dakle, verujte mi, pritisak tribina tamo je kolosalan – moćna zvučna podrška, a ima i baklji. Kada 20.000 navijača potera svoj tim napred, protivniku postaje veoma teško. Zato nam je važno da pobedimo Partizan ovde i sada. U Beogradu će biti mnogo teže'', priznaje Paunić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke