Peković: "Evrobasket bez 14 reprezentacija? Ne verujem"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 29.04.2016.
09:59
Izvor: Sportske.net, Sport

Nikola Peković je u intervjuu u današnjem "Sportu" istakao da Partizan ne može da propadne.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Predsednik Partizana nema dilemu da će se ekipa kad-tad vratiti na mesto gde i pripada, da je samo pitanje vremena, ali i strpljenja.

Istakao je da je već sada prezadovoljan sezonom u kojoj se stiglo do petog mesta u ABA ligi i do finala kupa Koraća. Partizanu sada predstoji i Superliga, otvaranje je protiv Borca narednog vikenda.

"Imamo jako dobru dinamiku plaćanja prema igračima, trenerima i radnoj zajednici, to je najvažnije, da se vrati kult izmirivanja obaveza. Posle niza poraza i turbulencija, naši navijači su uvideli dobar rad i umeju to da cene", istakao je on.

Rekao je i da nema ništa preko noći, da će navijače Partizana tek boleti neke činjenice, ali da je sve to put ka nečemu dobrom.

"Biće još bolno i potrajaće, važno je da smo počeli da ličimo na ekipu kakvom nas pamte različite generacije. Suludo je misliti da će Partizan biti prvi. Jeste, desio se mali pad, ali sve ćemo uraditi da se klub vrati na puteve stare slave, trofeja..."

Prisetio se i reči njegovog oca koje su prevagnule da potpiše za Partizan, iako je imao sasvim solidnu ponudu Hemofarma.

"Partizan će uvek biti Partizan. Kada sam odlazio iz tadašnjeg Atlasa, otac mi je pomogao da nemam dilemu rekavši da Partizan nikada neće moći da propadne, nestane, da je to nemoguće. Da bude jasno, jeste se uzburkalo u klubu, ali ništa nije nerešivo", istakao je on u intervjuu za "Sport.

Nije moglo a da se ne govori o sukobu FIBA - Evroliga.

"Većina je iznenađena dokle je sve doguralo. Da se igra Evrobasket bez 14 jakih selekcija, ne verujem. Mi ćemo igrati Evrokup, jedino tako možemo da računamo na jače sponzore. O posledicama može da se razgovara kada se bude znalo šta će FIBA da uradi", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 29.04.2016
10:08

A zasto si Petra Bozica toliko dugo drzao na klupi, to ti ljudima objasni! Razmisli ti jos malo o tom igranju u EK, mozda ste se i prerano izjasnili.

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 29.04.2016
13:31

Ne znam bas da li je on imao glavnu rec u Partizanu oko ostavljanja Bozica na klupi...

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 29.04.2016
23:35

Ja bih voleo kad bi on bio glavni , al mislim da mu ovi vasi dozvoljavaju samo da daje izjave ... i pare :)

avatar
Friday, 29.04.2016
14:05

Izes onda takvog predsednika...