Perkins probudio Partizan!

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.01.2021.
22:10
Izvor: Sportske.net

Iako bez povređenog Jaramaza, Partizan ubedljivo startovao u Top 16 fazi Evrokupa.

Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©
Miroslav Todorovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

U prvom kolu Grupe F Top 16 faze Evrokupa, košarkaši Partizana su večeras u Hali sportova ''Ranko Žeravica'' savladali ekipu italijanskog Trenta rezultatom 71:43.

Utakmicu je obeležio Partizanov novi plejmejker Džoš Perkins koji je večeras debitovao i odmah najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje za crno-bele do kraja sezone.

Partizan je već tokom prve četvrtine stavio do znanja gostima da je rešen da dobije ovaj meč, a za razliku od nekih prethodnih utakmica, crno-beli su bili znatno precizniji u šutu, i za dva, i za tri poena, pa je razlika relativno brzo postala dvocifrena u korist Partizana.

U drugom kvartalu se taj procenat šuta donekle pokvario, ali su i gosti još teže probijali Partizanovu odbranu, pa je Trento u drugih deset minuta upisao svega četiri poena.

Na poluvremenu je već bilo 15 poena razlike u korist Partizana (35:20), a Perkins je već tada bio najefikasniji u ekipi crno-belih.

U nastavku meča, Partizan nijednog trenutka nije dozvolio rivalu da se rezultatski približi, pa nije bilo nikakve dileme oko pobednika ovog duela. Kako se bližio kraj meča, crno-beli su ''dodali gas'', pa su veoma ubedljivo dobili ovaj meč.

Vil Mozli je sa 12 poena i sedam skokova bio najefikasniji u ekipi Partizana, Perkins je za 18 minuta upisao 11 poena, 6 asistencija i pet skokova i upravo njih dvojica su i bili u glavnim ulogama večeras.

Goste je predvodio Vilijams sa 15 poena i osam skokova.

Podsetimo, juče je u prvom meču ove grupe francuski Metropolitans kao gost savladao Lokomotivu Kubanj sa 83:79 i upravo će Metropolitans biti naredni Partizanov rival u drugom kolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke