Pešić: "Možda je trebalo da dođemo u Prag da igramo kvalifikacije"

Autor: Mladen Heleta
subota 03.09.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Selektor Srbije oduševljen podrškom u glavnom gradu Češke.

Tillo Wiedensohler
Tillo Wiedensohler

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić održao je, kao po običaju, veoma zanimljivu konferenciju za štampu posle pobede njegove ekipe nad Holandijom rezultatom 100:76 na startu Evrobasketa.

Želeo što pre da završi sa konferencijom i objasnio to što žuri, jer Srbija sa Češkom igra u danas popodnevnim časovima, a u hotelu su, sinoć, mogli da budu najranije petnaestak minuta pre ponoći.

Kad je počelo, međutim, nije štedeo reči zadovoljstva:

"Bilo je teško kao što smo i očekivali. Protivnik je igrao sa posebnom motivacijom i energijom. Bez pritiska. Šutirali su 25-13 trojke. Ne mogu da kažem da smo loše branili – možemo bolje, nema dileme – ali svi ovde moramo biti svesni da je ovo Evrobasket. Očekujemo da će svaka sledeća utakmica biti na ovom nivou. Protiv Srbije svi žele da igraju najbolje. To je dobro za nas. U procesu smo, želimo da pobeđujemo i da budemo bolji iz meča u meč".

 Pešić je najavio duel sa domaćinom.

"Biće drugačija utakmica, ali za Češku. Oni su morali da pobede Poljsku. Protiv Srbije će, naravno, želeti da slave, biće i podržani sa tribina, ali nije im moranje. Biće motivisani, bez pritiska. Na to moramo da budemo spremni. U ovoj grupi smo mi favoriti, a svi drugi će tražiti svoju šansu. Moramo da odigramo na nivou na kom smo igrali sada".

Na pitanje čime je najviše bio impresioniran, Pešić je ponudio idealan odgovor:

"Našom publikom. Možda je trebalo da dođemo u Prag da igramo kvalifikacije. Takvu podršku nismo nijednom imali, osim protiv Grčke u Areni".

Što se košarke tiče…

"Ekipa je pokazala vrlo profesionalan odnos, želeli su po svaku cenu da uđu u utakmicu maksimalno. Odnos mi se najviše dopao. Svaki meč donosi nešto novo, drugačije. Ali odnos prema igri je nešto što mi je važno".

Nikola Milutinov je veoma važan igrač u rotaciji ove reprezentacije – ističe selektor, ali dodaje:

"Ristić je pokazao zašto je ovde. Iskusan je. Bio je malo stegnut jer pre toga nije mnogo igrao, ali mi znamo njegove mogućnosti. Očekujemo da dobru utakmicu ponovi i protiv Češke. Svi će igrati, neko više, neko manje. Ovo je prvenstvo koje dugo traje. Svaki igrač će dobiti priliku, da se priključi ekipi, u ritmu. Da nas zaobiđu povrede, da ne bude kao u pripremnom periodu. To je želja i takav nam je plan".

Srbija danas igra protiv Češke od 17.30 sati. AdmiralBet daje kvotu 1.40 da će naš tim dobiti prvu četvrtinu ove utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke