Petrović saopštio širi spisak za Eurobasket

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 31.05.2017.
18:32
Izvor: Sportske.net

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović saopštio je u sredu širi spisak igrača na koje računa za predstojeći Evrobasket.

Epa/Jorge Zapata
Epa/Jorge Zapata

Povezane vesti

Tri meseca pred početak Evropskog prvenstva koje će biti održano u Finskoj, Rumuniji, Izraelu i Turskoj selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović objavio je širi spisak igrača.

Na spisku se nalazi 28 igrača među kojima i sedmorica koji nastupaju u NBA ligi, a tu je i Marko Popović koji je poslednji nastup za "kockaste" upisao pre šest godina.

Primetićete da se na spisku nalazi i Mario Hezonja, košarkaš Orlando Medžika koji je najavio da će tokom leta odmarati i da neće biti deo nacionalnog tima.

"Nismo razgovarali posle njegove odluke da pauzira, ali stavio sam ga na spisak jer nam takav profil igrača treba. Kada budem doneo krajnju odluku za Eurobasket voleo bih da on bude među 14 igrača" rekao je Aleksandar Petrović.

Hrvatska će pripreme za Eurobasket početi 10. jula. Naše zapadne komšije igraće u Grupi C sa selekcijama Rumunije, Mađarske, Češke, Španije i Crne Gore.

Širi spisak: Roko Ukić, Marko Popović, Toni Katić, Dominik Mavra, Luka Božić, Luka Babić, Krunoslav Simon, Mario Hezonja, Bojan Bogdanović, Domagoj Bošnjak, Ivan Ramljak, Filip Krušlin, Nik Slavica, Dario Šarić, Dragan Bender, Željko Šakić, Tomislav Zubčić, Hrvoje Perić, Damjan Rudež, Miro Bilan, Darko Planinić, Ante Žižić, Luka Žorić, Ivan Buva i Josip Sobin;

Evropsko prvenstvo na programu je od 31. avgusta do 17. septembra tekuće godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke