Pitanje dana - Treba li i Orlovima ''ministar odbrane'' poput Branka Lazića?

Autor: Darko Mitrović
sreda 16.11.2016.
11:16
Izvor: Sportske.net

Zbog čega ovog momka već godinama nema makar i na širem spisku kandidata za naš nacionalni tim?

aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs
aba-liga.com/kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Veliki broj igrača je u protekle dve-tri godine dobio šansu da se nametne selektoru Aleksandru Đorđeviću, svi već dobro znamo ko je tu šansu na najbolji način iskoristio, ali nas je Branko Lazić svojim odličnim igrama u Crvenoj zvezdi prosto ''naterao'' da se zapitamo da li je i za njega bilo mesta u proteklom godinama.

Ili, zašto nije?

Naravno, selektor je najodgovorniji i za izbor igrača i za rezultate nacionalnog tima, a rezultati svedoče da je taj izbor bio pravi i tu se nema šta prigovoriti.

Ipak, imajući u vidu da su mnogi igrači bili i na širim spiskovima u proteklim godinama, prilično čudi da za Branka Lazića nikada nije bilo mesta, čak ni među dvadesetak kandidata za nacionalni tim.

U protekle tri godine, srpska košarkaška javnost ga je odlično upoznala kroz Zvezdine uspehe i na domaćoj sceni, i u regionu, ali pre svega u Evroligi, gde crveno-beli iz godine u godinu oduševljavaju, a Branko Lazić je bio i ostao nezamenjivi deo Radonjićeve mašinerije i čovek za ''specijalne zadatke''.


Tako je bilo i sinoć protiv Bamberga, kada je upavo njemu poverena najodgovornija uloga da odbrani poslednji napad nemačke ekipe što je on na najbolji način i učinio i osigurao novi trijumf crveno-belima.

Prava je retkost da se čuju kritike ili neki negativni komentari na njegov račun, njegova forma je svih ovih godina manje-više konstantna, Zvezdin stratag zna šta može da se očekuje od njega i Lazić mu na ukazano poverenje maksimalno uzvraća.


Nema razloga da Lazić tako ne nastavi i u narednomperiodu, pa će biti zanimljivo videti da li će na leo konačnouspeti da skrene pažnju i selektora, uoči Evropskog prvenstva2017.

Šta vi kažete, treba li ''Orlovima'' ministar odbrane poput Branka Lazića, kako su ga po ko zna koji put sinoć nazivali navijači Zvezde?


--
-- -- --

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

50 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
19:34
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
19:32

Teodosic (Micic), Jovic (Rebic), Nedovic, Lazic, Guduric (Djenka/Rakicevic), Kalinic (Dangubic), Simonovic (Keselj), Bjelica, Mitrovic (Simanic), Kuzmic, Stimac, Marjanovic- sta ce nam Grobari Bogdanovic, Macvan i Raduljica, sta ce nam Milosavljevic, Micov, Lucic i Miilutinov, sta ce nam Markovic i Jokic, ovo ima da bude nas tim za EP '17! I utakmice nase reprezentacije da se igraju u Zelezniku!

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
19:22

Teodosic, Jovic, Nedovic, Lazic, Guduric, Dangubic, Keselj, Simonovic, Bjelica, Mitrovic, Stimac, Marjanovic- da pitate pantelije, to bi bio tim Srbije.

avatar
Vekson
Wednesday, 16.11.2016
19:14

Milosavljević, Marković, Kalinić, Jović...svi su otprilike tu negdje sa njim što se odbrane tiče, ali su bolji od njega u napadu. Čak i Simonović tu upada. Mada zaslužuje šansu, ali samo u slučaju otkazivanja navedenih.

avatar
Boba-Manchester
Wednesday, 16.11.2016
16:18

Sigurno je u najmanju ruku jedan od najboljih odbrambenih igraca u Evropi. Pozrtvovanost mu je na svakom mecu na maksimalnom nivou. I plus mu je to sto je mnogo snazan i lako igra odbranu i protiv visokih igraca, retko ko moze da ga izgura.nSto se tice napada, jeste on tu ogranicen u nekim stvarima ali je pre svega racionalan igrac. Sut je prilicno popravio a trojke iz ugla sutira kao pravi trojkas, sigurno najbolje kod nas.nBilo je ranije kritika na njegov racun, kao sta ce takav igrac Zvezdi u EL, cak i od strane nekih trenera... ali takav igrac treba gotovo svakom timu, igrac koji odradjuje posao za tim, uvek! nPravi momak, pravi igrac i treba ga drzati u Zvezdi dokle god zeli da igra kod nas.

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 16.11.2016
16:11

Svakako da je trebao da bude na sirem a od sledece sezone u prvih 12 umesto Simonovica koji je pokazao zenit i vise od ovoga ne moze da pruzi i doprinese, a Lazic svojom borbenoscu i odbranom moze...

avatar
Wednesday, 16.11.2016
16:01

takav igrac nam ne treba iskren da ja budem, imamo Markovica sta ce nam jos jedan koji zna da se udara?

avatar
gosfkcz
Wednesday, 16.11.2016
16:21

To sto ga mrzis jer igra u Zvezd je jedno a to da on igra odlicnu odbranu i nikoga ne udara već krade lopte i onemogućuje protivniku sut drugo. Pokazao si svoje znanje kada si rekao da Zvezda samo Zalgiris može da dobije, nemoj vise, molim te.

avatar
Thursday, 17.11.2016
15:56

pa imaju vise srece nego pameti pa su dobili utakmice koje se niko nije nadao da mogu da dobiju i prosto cista sreca presudila... da se ne lazemo Lazic samo udara igrace i pravi faulove, on za minut tri licne napravi sta ce nam takav? drugo samo to zna da udara igrace

avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 16.11.2016
16:31

Pa Lazic ima mnogo bolji skok , pogotovo ofanzivni nije samo do udaranja. Markovic je vec objavio da se povlaci i ako se to desi Lazic je super izbor za zamenu.

avatar
leonidis
Wednesday, 16.11.2016
15:55

moze da ga zove u rukometnu reprezentaciju,jer je covek prilican sivonja a u napadu taraba,za kosarku ipak treba malo slifa..porediti stefana i ovog dzudistu je prilicno neukusno..

avatar
Golden_boy24
Wednesday, 16.11.2016
14:44

Pokazaao je Lenford kako se igra protiv njega

avatar
Neki_lik
Wednesday, 16.11.2016
14:52

Lengford je do trenutka kada ga je Lazic cuvao postigao 10 poena, a kad ga je preuzeo drugi igrac u jednoj cetvrtini je dao jos toliko ako ne i vise

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 16.11.2016
16:06

Sta je pokazao ? Dok ga je Lazic cuvao, nije 10 poena dao. Nije Lenford, nego Lengford. Vama navijacima partizan igokee nista iz Zvezde ne valja, razumem, ali ne moras da lazes. Lengford prosecno postize 23 poena po mecu, protiv svakog. Protiv Zvezde je to postigao iz poslednjeg napada, kad ga Lazic nije cuvao.

avatar
Toni Kroos
Wednesday, 16.11.2016
14:39

Isti tip igraca kao Stefan Markovic. Ubedjen sam da ce dobiti poziv ako se Stefan ne predomisli. Obojica igraju na pozicijama beka sutera i mislim da zbog toga nije ni dobijao poziv jer je previse imati dva defanzivna beka (sa Jovicem su to tri).

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 16.11.2016
16:08

ala ti poznajes kosarku, sem da su obojica izvaredni odbrambeni igraci nemaju veze sa pozicijama, Markovic je plej a ovaj trojka...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
17:47
avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 16.11.2016
16:32

Branko je bek, daleko od trojke, igra je u nekim varijantama ali vise moze da cuva igrace od 1 do 3 nego sto moze da ira protiv takvih u napadu.

avatar
MultiMagic
Wednesday, 16.11.2016
14:16

U sportu generalno nije bitno da li je tim sastavljen od solidnih ili vise odlicnih igraca nego kako funkcionisu oni koji su u timu pa tako postoje timovi koji nemaju superzvezde i najbolje igrace a postizu bolje rezultate od onih koji ih imaju. Postoje igraci za specijalne zadatke, kao sto je kod Tea asistencija, kod Bogdanovica trojka, Bjelice da smiri strasti tako je kod igraca kao sto su Kalinic, Markovic, Lazic i Jovic koji je sada vrlo dobar i u napadu specijalni zadatak i ono u cemu su najbolji odbrana. Markovic se povukao tako da bi bilo cak i cudno da Lazic ne bude pozvan barem na siri spisak za sledece takmicenje a da li ce se uklopiti to je drugo. Kao i Markovic nije super igrac u napadu ali moze itekako da pogodi kada se stvori prilika. Iz perspektive navijaca KK Partizan kazem da je Lazic odlican u odbrani i solidan u napadu a neko je ko ima tu borbenost i snazan karakter koji su potrebni svakoj ekipi tako da se nadam da ce ga selektor zvati barem na okupljanje u narednom periodu.

avatar
Žarko Petrović
Wednesday, 16.11.2016
13:53

Jedan od mojih najomiljenijih igraca. PRE VE LI KA borbenost. Lazic je, ako ne najbolji, onda u top 3 defanzivca u Evropi. Tu se ne treba voditi nikakva polemika. Po meni bi on trebao da bude u reprezentaciji, narocito sad kada se oprostio Stefan Markovic koji je isto dobar u odbrani. Ali selektor je tu da odlucuje. I za sad nije nista pogresio.

avatar
Nikolas Batum
Wednesday, 16.11.2016
13:45

Branko je strasan u odbrani, u napadu je dosta neprimetan ali decko jednostavno odradi svoj posao, ima ulaz, moze da pogodi sa distance, sve u svemu korektan igrac. Realno, nigde van Zvezde ne bi imao zapazenu ulogu, da li je za reprezentaciju? Ogroman znak pitanja. Ali i Jovic kad je debitovao za reprezentaciju, mnogi su bili skepticni, pa je decko postao standardan reprezentativac. Simon je sazreo u reprezentaciji, ako je Bircevic dobio sansu, zasto da ne dobije sansu i Lazic, mozda bude taj X faktor.

avatar
Soro
Wednesday, 16.11.2016
13:32

Haha, stoji to da Lazic igra odbranu vise nego solidno, ali sta je sa napadackim sposobnostima? Imamo bolje igrace koji mogu odigrati i odbranu na visokom nivou i napad na visokom nivou, tako da Lazic nije kompletan igrac i zbog toga ne dobija poziv ni na sirom spisku reprezentacije, budite realni a ne gledajte to ko za koga igra.

avatar
MilošPB
Wednesday, 16.11.2016
14:01

Lazić u potpunosti liči na Stefana Markovića, koji se oprostio. Iste kritike su bile i njemu upućene, pa smo se kleli u njega posle svakog prvenstva.

avatar
gosfkcz
Wednesday, 16.11.2016
16:23

Stoji to da ste vi alergicni na Zvezdine igrace. Eeeej pa vama jedan Bobi nije odgovarao. Kompleks?

avatar
Soro
Wednesday, 16.11.2016
15:47

Aj ne zasmejavaj me ako ne razumes igru Kosarku, napadacka sposobnost nije samo da da kos vec i da podeli neku asistenciju a u tome je mnogo bolji Markovic nego Lazic

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 16.11.2016
13:14

Veoma specifican igrac, mnogo cenim i postujem Branka Lazica. Apsolutno zasluzuje da nosi kapitensku traku a da se ja pitam sigurno mu treba ponuditi ugovor na duzi period. Lazic nije skup igrac ali je jako zahvalan! Njegov zadatak nije da postigne 20+ poena nego da zaustavi najboljeg igraca protivnickog tima a to radi odlicno. Lazic je verovatno najbolji defanzivac trenutno u Evropi. Zasto nije u reprezentaciji ne znam, da zasluzuje poziv sigurno da ali pitanje je da li bi selektor uopste znao da upotrebi jednog ovakvog igraca i da ga stavi u pravu funkciju? Jasno je da mi ove nerealne rezultate postizemo igrajuci jaku odbranu a tu su najvazniji srafovi Lazic i Simonovic. Jednostavno, Zvezda bez Lazica ne bi bila isti tim.

avatar
Soro
Wednesday, 16.11.2016
13:27

Hahhaha, najbolji defanzivac evrope? Ne sporim njegov odbrambeni kvalitet ali to da je najbolji defanzivac je jedna velika glupost sto si izjavio.

avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 16.11.2016
16:34

Pa koji je bolji? Ajon je odlican defanzivac ali na poziciji 5 , isto i Judo. Kurbanov je takodje dobar ali on pokriva poziciju 4 i ponekad 3, Branko je jedan od najboljih defanzivaca na pozicijama 2 i 3 u Evropi ako ne i najbolji.

avatar
Soro
Wednesday, 16.11.2016
16:15

AHAHAHAH koliko si ti iskompleksiran decko, ovde se ne radi o igracima partizana i fmp-a vec o Lazicu, nigde nisam rekao da je los defanzivac i da je vrabac bolji vec da SIGURNO nije najbolji, pa to je stvarno najveca glupost koju sam cuo hahah nA sto sada suzavas izbor defanzivnih igraca, jel u top 3 najboljih defanzivaca (svih pozicija) ili top 3 na svojoj poziciji? To je skroz druga stvar, ali se zato nalazi u top 3 najgorih napadaca za svoju poziciju takodje, tako da...

avatar
Markо Đorđević
Wednesday, 16.11.2016
16:08

Pa da, bolji su Vrabac i Ratkovica. :) Napisao je decko verovatno, jeste malo nerealan. Ali Bane je medju 3 najbolja defanzivca u Evropi kada su bekovi u pitanju.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 16.11.2016
13:08

Разлог је једноставан - Стефан Марковић. Србија је имала у репрезентацији најбољег спољног дефанзивца у Европи, тако да за Лазића није било мјеста, али сад, кад се Марковић опростио од репрезентације, очекујем да га Лазић замијени. Такође Гаги Милосављевић је одличан, али је Лазић ипак бољи дефанцивац. Али дефинитивно би обојица требало да добију шансу. Није ни Салету лако, има одличне играче, не зна кога би прије звао.

avatar
Soro
Wednesday, 16.11.2016
13:28

Lazic mozda bolji defanzivac za nijansu od Gagija, ali Gagi je kompletniji kosarkas u odnosu na Lazica, jer ima i napadacke sposobnosti, ne samo odbrambene, sto je veliki plus.

avatar
CZYNWA
Wednesday, 16.11.2016
21:52

Ofanzivno je bolji, to je definitivno.

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
17:48

Ma, gde je bolji i defanzivno...

avatar
voxx
Wednesday, 16.11.2016
12:51

ne daj boze ,pa treba da nauci da odigra jos nesto osim odbrane ,po meni obican prosek od igraca.

avatar
Soro
Wednesday, 16.11.2016
16:16

hahah ove pogadja istina, kosarka nije samo odbrana, Kalinic je pravi dokaz, slabije igra u feneru dok Bogdan postaje jedan od glavnih igraca fenera, eto razlike :)

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
12:42

Samo dve reci: Dragan Milosavljevic.

avatar
Dr_znate_koji
Wednesday, 16.11.2016
13:16

Dragan Milosavljevic je igrac koji igra solidnu odbranu i to je sve. To je naravno bilo pre one povrede, sad nije ni pola onoga sto je bio a pitanje je da li ce ikada ponovo i biti. Nesto slicno kao Mitrovic...

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Wednesday, 16.11.2016
17:48

Solidnu odbranu Hahaha

avatar
Drkadzija
Wednesday, 16.11.2016
12:38

Budimo realni, nije on kalibar za reprezentaciju. Jbg. mogu i ja da napucam kondiciju i da izginem 40 minuta u odbrani, jel to znaci da trebam da igram u reprezentaciji. Mozda i gresim, ima Lazic svoju ulogu i to sve, ali u mom pogledu na kosarku ne postoje igraci za specijalne zadatke, postoje ili dobri ili losi, a Laza je tu negde u sredini, ,prema tome nije za reprezentaciju jer tamo trebaju da igraju najbolji.

avatar
Nikolas Batum
Wednesday, 16.11.2016
14:21

Pa napucaj kondiciju onda, i igraj odbranu, ne moras da igras Evroligu, igraj Evrokup, uzimaj 50-100 soma po sezoni. Ovako je najlakse ke*ati, mogu ovo, mogu ono, pa ako mozes idi igraj onda. Za reprezentaciju nikad nisu igrali samo najbolji, Micov je bolji suter i od Simona i od Kaline i od Gagija pa je zbog nediscipline bio odstranjen. Igrali su Stimac, Bircevic, znaci oni su najbolji? Za reprezentaciju su potrebni momci koji ce da postuju dres i da ginu na terenu. Potreban je tim, a ne skup najboljih pojedinaca.

avatar
Sad il\' nikad!
Wednesday, 16.11.2016
16:36

Ouuu kakva izjava, pa zar je u odbrani potrebna samo kondicija? A gde su tu kretnje, osecaj i citanje pokreta igraca, skocnost i savitljivost i na kraju petlja da se bacis u novinare zbog lopte.

avatar
Drkadzija
Wednesday, 16.11.2016
16:29

A inace su Stimac i Bircevic presudno uticali da uzmemo medalje koje smo uzeli!? ... Zna se da tu nije bilo Teodosica, Raduljice, Bjelice, Bogdanovica ... nista od medalje. .. da smo imali 12 takvih mozda bi gledali uzbudljivije finale protiv USA. Lazic je dobar za Zvezdu i za to sto Radonjicu treba i sta moze da nadje za dati budzet, inace da je reprezentativni kalibar otisao bi on odavno iz zvezde. Da imam visinu bio bih veoma dobar kosarkas, tvrdim :)