Pol smirio "Maskiranog", lek za Hardena, Atlanti ne prija Kolorado!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 12.03.2015.
08:43
Izvor: Sportske.net

Tander zaustavljen, Kris Pol se pobrinuo za Vestbruka. Portland konačno našao rešenje za Hardena, "Partizanovac" se radovao protiv "Zvezdaša". Vučević odličan u porazu, Peković se povredio.

Beta/AP Photo/Alonzo Adams
Beta/AP Photo/Alonzo Adams

Povezane vesti

Voriorsi ne posustaju. U noći u kojoj je Klej Tompson prešao granicu od 5000 poena, lider je naneo osmi poraz Pistonsima u nizu.

Tompson je brojao do 27, a gostima nije pomogao ni Dramond sa takođe 27, ali ne poena već uhvaćenih lopti.

Pistons Warriors Basketball

Pistonsi su se držali u igri zahvaljujući greškama Golden Stejta, ali na kraju su priveli posao kraju u poslednjoj četvrtini. Stef Kari nije bio na svom nivou, tek 9 poena, uz loš šut, ali je imao 11 asistencija.

Rockets Trail Blazers Basketball

Portland je savladao Hjuston, dobio seriju protiv Teksašana, LaMarkus Oldridž je ubacio 26 poena, imao 14 skokova. Ipak, dobili su odbranom, spustili Hardena na 18 poena. "Bradonja" je u prethodna dva meča protiv Blejzersa ubacio više od 40 koševa, konačno je tim iz Oregona našao lek. Hjuston se na krilima odličnog Korija Bruera spustio na minus 4 u poslednjem periodu, ali nisu imali snage za preokret u poslednja dva minuta.

Timberwolves Suns Basketball

Sansi su slavili protiv Timbervulvsa uz 24 poena Markifa Morisa. Peković baš nema sreće odigrao je svega sedam minuta i povredio zglob. Nije bilo Garneta, šou je ukrao ruki Feniksa Ti-Džej Voren koji je ubacio 17 poena, promašio svega 2 od 10 šuteva i sve to za manje od 20 minuta.

Knicks Nuggets Basketball

Denver je iznenadio Atlantu, Danilo Galinari je ubacio 23 poena, Italijan je dodao po 5 skokova i asistencija. Nagetsima bolje ide od smene Šoa, njegov asistent Hant koji je preuzeo tim ima skor 4-2. Iako je Atlanta lider Istoka, oni se redovno loše provode u Koloradu, na osam gostovanja ovde su položili oružje. Lovernj je za deset minuta ostao bez poena, imao je tri skoka, brzo je nakupio penale. Jusuf Nurkić je sve bliži povratku sledeće nedelje bi mogao na teren.

Pero Antić je ubacio 6 poena, imao 3 skoka.

APTOPIX Grizzlies Celtics Basketball

Ni "Grizliji" se nisu proslavili, poraženi su u Bostonu od Seltiksa. Poeni Markusa Smatra i Ejverija Bredlija u poslednjem minutu su presudili Memfisu u čijim redovima "tornjevi" Gasol  i Rendolf nisu imali uticaj kao obično, mada su postigli više poena iz reketa i imali više skokova od rivala. Ali, u poslednjoj četvrtini Boston je ubacio 31 poen jednog od najtvrđih odbrana lige i stigao do prve pobede u šest mečeva.

Nets Heat Basketball

Majami je počistio Netse, dobio ih četvrti put u sezoni, Vejd je nosio tim sa 28 poena, a Kris Andersen zamenio suspendovanog Vajtsajda na mestu centru. "Čovek ptica" je ubacio 18 poena, izjednačio rekord karijere.

Clippers Thunder Basketball

Klipersi su odneli pobedu iz Oklahome u derbiju večeri. Kris Pol je s 33 poena nadigrao Vestbruka, pa je prekinuta serija Tandera od osam pobeda kod kuće u nizu. DeAndre Džordan je uz 18 poena imao i 17 skokova, Klipersi se bore za mesto u top 4 Zapada, odnosno prednost domaćeg terena u plej ofu. Na drugoj strani Vestbruk posle serije tripl dablova slabiji, 24 poena, 9 skokova, 7 asistencija, ali je napravio čak 10 grešaka.

Ključ su bile trojke Klipersi su ih pogodili 15 od 30, Mat Barns je ubacio 6 iz 7 pokušaja. U drugom poluvremenu, tačnije od sredine treće četvrtine, Tander nije imao manji zaostatak od 13 razlike, pa su uzbuđenja izostala.

Kris Midlton je izjednačio sopstveni rekord od 30 poena, drugi put u tri meča, pa su Baksi slavili protiv Orlanda. Na drugoj strani Vučević 19 poena i 14 skokova.

Hawks 76ers Basketball

Čikago se namučio u Filadelfiji, iščupali su pobedu posle produžetaka. Junak je bio Aron Bruks, 7 od ukupno 31 poena postigao je u dodatnih pet minuta i prelomio meč. Gasol je imao 27 poena i 16 skokova, Mirotić 16 poena, 12 skokova. Tako su Bulsi stigli do prve pobede u četiri meča, a osim Batlera, Rouza i Gibsona nedostajao je i Žoakim Noa.

Kings Hawks Basketball

DeMarkus Kuzins je ubacio 20 poena i imao 14 skokova u neočekivanoj pobedi Kingsa u Severnoj Karolini, Ben MekLemor dodao 27 poena, pa je Šarlot pretrpeo neugodan poraz u borbi za plej of Istoka. Uz to ostali su bez povređenog Ala Džefersona, ovo veče će želeti da što pre zaborave.

Junak utakmice je i jedna dama koja je sedela iza klupe Hornetsa kada je lopta pogodila u nos. Iako je bila sva krvava, posle ukazane pomoći je ostala do kraja meča. Snimak je pokazao da je lopta uhvatila nespremnu, zapričala se i nije ni primetila šta se dešava.

Rezultati:

Majami - Bruklin 104:98
Boston - Memfis 95:92
Šarlot - Sakramento 106:113
Filadelfija - Čikago 95:104 pr.
Milvoki - Orlando 97:91
Oklahoma - Klipersi 108:120
Denver - Atlanta 115:102
Portland - Hjuston 105:100
Golden Stejt - Detroit 105:98
Feniks - Minesota 106:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke