Poluvreme - Grci sipaju trojke, Bogdan se budi

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 13.09.2018.
20:40
Izvor: Sportske.net

Ne tako dobro poluvreme, ali ima prilike da se sve ispravi.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena na Kritu, reprezentacija Srbije gubi od Grčke rezultatom 35:32.

Oba tima su se na startu oslonila na šut, videli smo dve trojke Kalatesa, na drugoj strani trojku Jovića pa potom i Bogdanovića, Srbija je povela sa 13:12.

Dosta promašaja naše reprezentacije smo videli, ali smo bili dosta brži od Grka, istrčali smo par kontri i to je bilo možda i odlučujuće u meču bez nekog dobrog ritma, poveli smo sa 18:16 nakon prve četvrtine.

Bogdan je nastavio da forsira, nije ga služio šut za tri poena, da bi na drugoj strani trojkom Papanikolau doneo najveću prednost Grcima, 21:18. Ipak, nije ona dugo trajala, ulaskom Bjelice smo uspeli da uspostavimo dominaciju i da vrlo brzo pobegnemo na 21:24.

Napominjemo i par dobrih akcija sredinom druge četvrtine naše reprezentacije, Bogdan je završio dve, jednu Milutinov. Ipak, Grci su se držali trojkama, Slukas je izjednačio na 29:29, potom i povisio na 32:29, Đorđević je morao da reaguje tajm-autom.

Bogdan je uzeo stvar u svoje ruke, pogodio je trojku za izjednačenje, ali je Papapetru pogodio novu trojku za vođstvo Grka pre odlaska na odmor.

Bogdan Bogdanović ima 12 poena, po 7 su skupili Milutinov i Jović. Bjelica ima 5 poena, 9 skokova i 3 asistencije. Na drugoj strani, Slukas i Kalates imaju po osam poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 13.09.2018
20:53

Богдан се мало тргао, Милутинов ок, Јовке и Бели показују квалитетну тимску игру - док њихове измене нису донеле неки бољитак ! Друго полувреме је ту, па нек играчи дају све од себе да преокрену резултат !