POLUVREME - "Knez" Aleksa vodi Partizan ka Top 8!

Autor: Lazar Nikolić
petak 07.04.2023.
21:48
Izvor: Sportske.net

Crno-beli vode protiv Monaka.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Košarkaši Partizana posle prvog poluvremena utakmice 33. kola Evrolige vode protiv Monaka u gostima sa 42:35  i na putu su da se plasiraju u Top 8.

Meč sezone igra Aleksa Avramović koji je već ubacio 15 poena.

 Monako je sjajno započeo meč i napravio seriju 10:1 za manje od dva i po minuta. Crno-beli su dozvolili Džejmsu i Uatari da se poenima uvedu u utakmicu i sebi stvorili problem na startu. Zatražio je Željko Obradović tajm-aut, a nakon minuta odmora Smailagić izborio skok u napadu i pogodio jednu od dva slobodna bacanja. Gosti su ubrzo stigli do prve dvocifrene (12:2) prednosti preko Brauna koji je bio siguran sa „penala“.Uzvratio je Partizan trojkom Smailagića, koji je se u prvih četiri minuta bio jedini strelac za goste, a priključio mu se Papapetru novom trojkom za crno-bele. Dve trojke nisu napadački pokrenuli crno-bele koji su načinili puno grešaka u napadu u prvom delu prve deonice, te je Okobo vratio +10 (18:8).

Uspeo je Partizan da „složi“ sjajan napad, a Naneli položi posle dodavanja Lesora. Nastavili su gosti sa sjajnom igrom u finišu prve četvrtine i nošeni Eguzmom koji je poentirao i razigravao saigrače, uz odličnu odbranu na Džejmsu smanili na samo -2 (20:18), ali je Okobo zaustavio seriju gostiju polaganjem za kraj prvih 10 minuta.

Džejms je ušao u kontraritam i „forsirao“ kako bi iz njega što pre izašao, ali mu nikako nije išlo, te je zbog njega patio napad Monaka, što Partizan ipak nije iskoristio da povede, jer su i crno-beli pokazali nervozu u napadu. Onda je loptu u ruke uzeo Avramović i pogodio u dva uzastopna napada i trojkom doneo prvo vođstvo crno-belima večeras (29:28). Nastavio je maestralni Avramović da se igra, pivotom izbacio Hola i položio za nastavak serije Obradovićevog tima.

Saša Obradović je zatražio tajm-aut, ali su gosti nastavili da povećavaju prednost, novom trojkom Smailagića (34:28). Tek je Dijalo poenima na obruču zaustavio seriju Partizana koja je sredinom druge četvrtine iznosila 10:0. Momentum je u potpunosti prešao na stranu crno-belih,a  domaći izgubili sjajan ritam sa početka utakmice, što je rezultatiralo novom najvećom prednošću crno-belih +7 (37:30) nakon što je Naneli pogodio sva tri slobodna bacanja posle faula na šutu. 

"Eksplodirao" je Avramović pogodio trojku za svoj 15 poen na utakmici i podebljao prednost Partizana na +8 (40:32),a Lesor doneo dvocifrenu prednost razigranim gostima. Monako je u finišu malo smanjio zaostatak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke