POLUVREME - Panatinaikos imao +18, a onda je Panter "zapalio" ruku!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 14.04.2023.
21:11
Izvor: Sportske.net

Partizan brzo prepolovio veliku prednost gostiju.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan gubi posle prvih 20 minuta igre u "Areni" rezultatom 39:45. 

Nešto slabiji početak Partizana koji je u prva četiri minuta primio 10 poena, Vilijams je pravio velike probleme, a crno-beli su prvi put poveli kada je zakucao Lesor. 

Čekalo se nekako da Partizan stigne do malo ozbiljnije prednosti, ali su se dešavali laki poeni Panatinaikosa, Bejkon je doneo gostima 18:21, a onda trojka Vilijamsa za šest poena viška. 

Preveliki broj izgubljenih lopti Partizana, Obradović je bio ljut jer su njegovi košarkaši napravili samo jedan faul u prvoj četvrtini. 

Moralo je nešto da se menja u pristupu igrača Partizana, a Panatinaikos je stigao i do dvocifrene prednosti početkom druge deonice. Ni šut nije služio domaće, Naneli i Ledej su promašivali trojke, ali je Smailagić svojim bacanjem po parketu dodatno podgrejao atmosferu.

Na drugoj strani Grigonis postiže drugu trojku za maksimalnih +11, a Obradović je na 6:08 do kraja druge četvrtine morao da traži tajm-aut kada je Kalaicakis iz kontre pogodio za 20:33, a onda po povratku na parket nova trojka Mancukasa... Čekala se trojka i Panter se konačno namestio i pogodio za 23:38, odmah je Serelis prekinuo to tajm-autom. 

Nije mu namera prošla jer je kapiten Partizana pogodio novu trojku, a onda krađa Alekse Avramovića za 28:38, pa nova kontra koju završava Panter za 30:38!

Egzum je uneo dosta živosti u oba pravca, ali Volters na drugoj strani pogađa trojku i vraća dvocifrenu prednost gostima. Ipak, jasno je bilo svima, Partizan je konačno pronašao ključ za odbranu. 

Užarena ruka Kevina Pantera je pogodila novu trojku, a završio je sve Aleksa Avramović poenima. 

Panter ima 11 poena, Egzum 7, Avramović i Lesor po 6. Kod gostiju, Grigonis i Gudaitis po 8. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke