POLUVREME - Partizanovih odličnih 20 minuta, stigao i Raduljica!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.09.2024.
21:53
Izvor: Sportske.net

Crno-beli drže domaćina na distanci.

Sportske.net/Darko Mitrovic
Sportske.net/Darko Mitrovic

Povezane vesti

Završeno je prvo poluvreme centralne utakmice ovogodišnjeg turnira ''Pavlos Janakopulos'' na stadionu ''Kalimarmaro'' u Atini.

Partizan je u prvih 20 minuta igre bio bolji rival od Panatinaikosa i zasluženo vodi rezultatom 36:27.

Panatinaikos četiri minuta nije uspeo da postigne koš, što Partizan koristi, i preko Dejvisa, Džonsa i Nakića stiče početnu prednost od 6:0.

Tek na pet i po minuta do kraja prvog kvartala, Papapetru ''probija led'', ali na drugoj strani Tajrik Džons pogađa za 8:2 u korist crno-belih.

I posle tajm-auta su se domaći mučili da dođu do poena iz igre, a na drugoj strani je Vošington upisao pet svojih i Partizan je poveo sa 13:6, a prvu deonicu crno-beli su rešili rezultatom 15:8.

Otprilike u tim trenucima je na stadion došao i Miroslav Raduljica, bivši član oba večerašnja rivala.

Sportske.net/Darko Mitrovic

-

Ni početak druge četvrtine nije doneo napadački boljitak kod Panatinaikosa, odbrana Partizana je i dalje delovala čvrsto, ali su i crno-beli imali sve više problema sa realizacijom, bilo je i promašenih ''zicera''.

Ipak, Tajrik Džons na oko šest i po minuta do kraja poluvremena pogađa za 22:14 u korist Partizana, a na drugoj strani Kendrik Nan polako dolazi do svog šuta i jedini je bar donekle napadački raspoložen u timu Panatinaikosa.

Pokuševski je sa svoje dve greške u napadu naljutio trenera Obradovića, ali je ipak iznudio faul i sa linije penala pogodio oba bacanja. A onda, odlična reakcija Pokuševskog u odbrani, pa solo-prodor i zakucavanje za 30:21.

Kendrik Nan svojom trojkom potvrđuje da mu je krenulo, ali publiku je brzo utišao Brendon Dejvis, novim svojim poenima, da bi nedugo zatim Vošington doneo crno-belima ''plus 12''.

Dejvis ima deset poena posle prvog poluvremena, Vošington sedam, Tajrik Džons šest, a u Panatinaikosu Kendrik Nan najbolji sa devet poena.

A u poluvremenu - Đurđevdan! I još mnogo toga...


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke