POLUVREME - Smailagić posle 30 sekundi zakucan za klupu, Egzum i Papapetru čuvaju Partizan

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 11.12.2022.
19:51
Izvor: Sportske.net

Moraće dvojica košarkaša Partizana da dobiju pomoć ostatka ekipe.

KK Cedevita Olimpija/Tine Ruzic
KK Cedevita Olimpija/Tine Ruzic

Povezane vesti

Košarkaši Partizana igraju nerešeno protiv Cedevita Olimpije na poluvremenu u "Stožicama" 43:43 u okviru 10. kola AdmiralBet ABA lige.

Osmehnuli su se, bez sumnje, navijači Partizana na odluku Željka Obradovića da započne duel sa Alenom Smailagićem na "petici". Planirano je da Matijas Lesor dobije malo poštede, ali ne ide uvek sve onako kako se priželjkuje...

Smailagić je promašio prvi šut na meču i posle samo tridesetak sekundi na parketu, Obradović ga je izveo napolje uz "bukvicu". Očigledno mladi krilni centar nije ispunio taktičke zamisli svog trenera za inicijalni napad, što je razljutilo Obradovića, te nije dobio ni sekund do kraja poluvremena.

Partizan jeste bolje počeo s pet poena Dantea Egzuma, ali Cedevitu Olimpiju je vratio odličan šut sa distance, što je i zaštitni znak ove ekipe. Uz odlične role Alena Omića i Karla Matkovića, bolja energija domaćina donela im je i prednost na kraju prvog kvartala od 23:19.

Imala je Cedevita Olimpija bolji ritam, ali Joanis Papapetru i Dante Egzum nisu dali da slovenački tim stekne osetniju prednost. Stoga, biće im neophodna pomoć ostatka ekipe ne bi li Partizan dobio ovaj duel, a i na ovaj način su u egalu...

Dakle, posle prvih 20 minuta, Papapetru i Egzum sa ukupno 31 od 43 poena čuvaju mir u Partizanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke