POLUVREME - Šut ne ide, ali Zvezda vodi, inspirisani Dženkins ne da Mornar!

Autor: Ivan Cvetković
subota 28.09.2024.
18:45
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" krenuli silovito, pa naišli na čvrst otpor gostiju iz Bara.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde vode na poluvremenu protiv ekipe Mornara rezultatom 45:41 (22:14, 23:27) u meču drugog kola AdmiralBet ABA lige u Beogradu.

Posle poraza u Dubaiju, izabranici Janisa Sferopulosa izašli su silno motivisani pred ne naročito popunjenim tribinama Beogradske arena da opravdaju ulogu favorita protiv Mornara.

Na početku prve četvrtine činilo se da će to učiniti prilično lako, naročito posle dobre partije debitanta u dresu Zvezde Majka Dauma koji zbog problema sa pasošem nije igrao u Dubaiju.

Amerikanac je u prvih 10 minuta postigao sedam poena, Zvezda je već sredinom uvodne deonice stekla dvocifrenu prednost, ali je odlična partija Brandena Dženkinsa na drugoj strani održavala Mornar u životu.

Košarkaš Mornara delovao je veoma raspoloženo za igru, tokom prvog poluvremena pogađao je ključne poene za svoj tim, a sve je to Zvezda "pratila" katastrofalnim procentima šuta za tri poena u jednom trenutku (jedan od 10).

Na solidno izdanje Dauma nadovezao se Giedraitis, potom je "povukao" i Miler-Mekintajer koji je sa dve trojke omogućio Zvezdi osetniju prednost i popravio procente za šut sa distance svog tima.

Ipak, Barani su poenima Runjića i Dženkinsa prišli na svega četiri poena zaostatka, a posebno je večeras inspirisan Amerikanac koji je poluvreme okončao sa čak 19 postignutih poena.

U redovima Zvezde, Giedraitis ima 11, Miler-Mekintajer osam, a Daum sedam.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke