Poluvreme: Zvezda se mučila, a onda je ušao Mozli...

Autor: Darko Mitrović
nedelja 24.10.2021.
17:50
Izvor: Sportske.net

Ipak, ništa nije rešeno.

AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media PRO
AdmiralBet ABA liga/Mornar-Barsko zlato/Media PRO

Povezane vesti

Posle prvog poluvremena utakmice petog kola AdmiralBet ABA lige u ''Topolici'', Crvena zvezda protiv domaćeg Mornara vodi rezultatom 43:38.

Današnji meč je bio i prilika za debi najnovijeg pojačanja Mornara, bivšeg centra Partizana Vila Mozlija, koji je priliku da zaigra dobio tek sredinom druge četvrtine.

Do tada, Mornar je imao kontrolu dešavanja na terenu. Predvođen raspoloženim Lazićem, Luisom i Gordićem, Barani su održavali blagu rezultatsku prednost, ali neposredno pred pomenuti Mozlijev ulazak u igru, Zvezda je uspela da započne preokret koji je potom postao sve izraženiji. Vodio je Mornar sa 29:25 posle Gordićevih poena, ali onda Zvezda pravi seriju 14:0 i dolazi do deset poena prednosti, na krilima Kalinića, Uskokovića, Kuzmića, Davidovca...

Tek je Dejvis na ulasku u poslednja tri minuta prvog poluvremena prekinuo ovu Zvezdinu seriju, ali do odlaska na odmor crveno-beli nisu dozvolili domaćinu da se ozbiljnije približi.

Posle nekoliko minuta adaptacije na terenu, tokom kojih je Zvezda stigla o ubedljive prednosti, Vil Mozli je upisao prve poene, ali tim zakucavanjem je uspeo samo da smanji Zvezdino vođstvo na 43:33. Ipak, posle tajm-auta, Dejvis i Luis su dodatno smanjili prednost gostiju.

Ognjen Kuzmić je sa 12 poena najefikasniji u Zvezdi, a u Mornaru su to Lazić i Luis sa po 10 poena.

*


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke