POLUVREME - Zvezda se trgla iz nokdauna, bilo i "+18" za Real

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.10.2022.
21:36
Izvor: Sportske.net

Slaba predstava crveno-belih u prvih 15 minuta, a potom je usledio povratak.

KK Crvena zvezda
KK Crvena zvezda

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde gube na poluvremenu utakmice sa Realom u Madridu sa 39:30 u okviru 4. kola Evrolige.

Znalo se da će Crvena zvezda imati težak posao u Realovom domu, ali uprkos tome tinjala je nada o iznenađenju.

Ona je vrlo brzo, kao šmrkom - bila ugašena. Real je vodio od prvog trenutka susreta, bili su opasni iz svih pozicija, a posebno pod košem gde su uvek spremni i smrtonosni Vensan Poarje i Valter Tavares. Kada im se tu priključe Abalde, Dek, Kozer i Rodrigez, malo ko može da pronađe poneko rešenje.

A razlika je drastična ukoliko vam napad ne funkcioniše kao što je to bio slučaj sa Crvenom zvezdom u prvom poluvremenu. Potpuna bezidejnost, anemičnost i čista improvizacija. 

Tako je prednost Madriđana konstantno rasla, dok je Zvezda uglavnom jalovila sa svojim napadima. Debitovao je i Luka Vildoza u prvom kvartalu, ali valjda u želji da se što pre dokaže želeo je sam da završava akcije i to je bivalo 100 odsto neuspešno.

Uspela je da se trgne, barem malo, ekipa Vlade Jovanovića u finišu prvog poluvremena kada su serijom od 5:0, gde je došla i trojka Vildoze, naterala Matea na tajm-aut. Odmah po nastavku, Jabusele je pogrešio u pasu, da bi Vildoza novom trojkom spustio na sedam razlike. 

Iako Real ima prednost, Zvezda je značajno popravila svoju igru u poslednjih pet minuta prvog poluvremena vrativši sebe u meč budući da je bilo i "-18".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke