Porzingis shvatio koliko je težak za čuvanje!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.11.2016.
23:16
Izvor: Sportske.net

"Letonsko čudo" briljira ove sezone u NBA ligi, sada je "skromno" priznao da je noćna mora za odbrane širom lige.

Beta/AP Photo/Mary Altaffer
Beta/AP Photo/Mary Altaffer

Povezane vesti

Kristaps Porzinigs ne prestaje da oduševljava.

Svi dobro pamte kada su Niksi rešili da iskorsite pravo da četvrti biraju na draftu 2015. godine upravo na "krakatog" Letonca. Mnogi su tu odluku smatari pogrešnom, neki su čak i u sali tokom drafta skandirali mladom košarkašu, ali ih on uporno sve demantuje.

Ove sezone ima i respektabilan sastav oko sebe, stigli su Noa, Li i Derik Rouz, upravo sa bivšim plejem Bulsa i Karmelom Entonijem, Portzingis čini još jednu "veliku trojku" Istoka.

Ipak, i pored toga što je pristigao Rouz, Porzingis je i dalje prva opcija Niksa posle Mela.

Fantastičan je na startu sezone, na prvih 14 mečeva beleži 21 poen u proseku.

"Nisam dodao 1000 novih poteza. Jednostavno, mnogo sam smireniji kada sam u reketu" izjavio je Porzingis nakon što je postgao 31 poen u pobedi nad Portlandom.

"Kada dobijem loptu i malo sačekam, niko jednostavno ne može da izblokira moj šut. Shvatam koliko sam dugačak i koliko je teško drugima da mi poremete šut. Istina, dodao sam neke poteze u igru u reketu, ali mislim da je najvažnije iskustvo, vremenom sam naučio da koristim svoju veličinu", izjavio je Letonac.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Algebra
Saturday, 26.11.2016
01:54

Dečko je pravo čudo prirode. Takva brzina i fluidnost sa 2,21 - nestvarno. Plus se ove sezone natankovao samopouzdanjem, može se slobodno reći da Niksi iz Melovih, prelaze u njegove ruke.