Poslastica za "noćne ptice" - NBA duel Tea i Bogdana

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.10.2017.
19:16
Izvor: Sportske.net

U okviru predsezone, sastaju se Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi.

EPA-EFE/MIKE NELSON
EPA-EFE/MIKE NELSON

Povezane vesti

Srpski reprezentativci Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović odlučili su da se ovog leta otisnu put SAD, gde će po prvi put u karijeri dobiti priliku da se nadmeću sa najboljim igračima sveta u NBA ligi.

Obojica su osvojila sve moguće trofeje u Evropi, pa je logičan korak bio da se okušaju i u najjačoj svetskoj ligi.

Teodosić je potpisao dvogodišnji ugovor sa LA Klipersima, zaradiće po 6 miliona dolara za svaku sezonu, a nakon prve će već imati mogućnst da potraži unosniji angažman.

Što se tiče Bogdanovića, on je dobio poziv Sakramento Kingsa i daleko veći ugovor, potpisao je trogodišnju saradnju, po sezoni će zarađivati 9,5 miliona dolara, jasno, veći ugovor je dobio jer je pet godina mlađi od Teodosića.

I Teo i Bogdan su upisali po tri nastupa za svoje timove u predsezoni, Teodosić je upisao dva nastupa protiv Toronto Reptorsa i jedan protiv Trejl Blejzersa, u proseku je beležio 6,3 poena i 5,3 asistencija po meču. Što se tiče Bogdanovića, on je upisao dva nastupa protiv San Antonija i jedna protiv Lejkersa, u proseku je postizao 4,3 poena i dve asistencije po utakmici.

Sada će srpski košarkaši po prvi put ukrstiti koplja u NBA ligi, kako se četiri sata i 30 minuta posle ponoći sastaju upravo Sakramento Kingsi i Los Anđeles Klipersi..

Videćemo ko će iz ovog duela izaći kao pobednika, nema sumnje da će obojici biti drago što će se susresti makar i na protivničkim stranama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke