Posle 33 godine, Jokić načinio čudo! MVP rešio meč na Pacifku!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 27.12.2021.
07:40
Izvor: Sportske.net

Čovek je neverovatan, treba skinuti kapu...

AP Photo/Ashley Landis
AP Photo/Ashley Landis

Povezane vesti

Izgleda da Denver pobeđuje jedino kada Nikola Jokić ruši rekorde. Srbin je nastavio dominaciju u duelu sa Klipersima, ubacio je 26 poena, imao 22 skoka i dodao 8 asistencija. On je postao prvi igrač u više od 30 godina, u stvari od Čarlsa Barklija koji je u dva meča u nizu ubacio više od 25 poena, imao više od 20 skokova i pet asistencija!

Nagetsi su inače vodili 17 poena razlike, prokockali veliku prednost, ali imaju Jokića, to je bila razlika u odnosu na Klipse. U dramatičnoj završnici, trojkom Luka Kenarsa, tim iz Los Anđelesa je smanjio razliku na poen, 101:100. Naravno napad Denvera išao je na Jokića, njega je faulirao Bledso, MVP je mirno realizovao bacanja i stavio tačku. Klipersi su imali poslednji napad, Brendon Boston Džunior je promašio trojku za produžetak, na kraju 103:100, pobeda je otišla iz Los Anđelesa. 

Inače Jokić je u finišu igrao sam, prvo je ubacio horog i par bacanja, pa asistirao Bartonu, a onda trojkom doneo prvo vođstvo Denveru u poslednjoj četvrtini. MVP je proveo na parketu više od 37 minuta, kada se lomilo bio je nepogrešiv. Uz strašan učinak za istoriju imao je po dve blokade i ukradene lopte.

Naredna stanica je San Francisko, u sredu ih čekaju Voriorsi i Kari, biće to okršaj verovatno da kandidata za titulu najboljeg igrača ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke