Potpuno ludilo - Utakmica godine u "Palati Blaugrana", Uniksu malo +20, svemoguća Barsa!

Autor: Nemanja Janošev
sreda 22.12.2021.
23:30
Izvor: Sportske.net

U maniru NBA ekipa, kakav meč!

Euroleague
Euroleague

Povezane vesti

Košarkaši Barselone pobedili su Uniks iz Kazanja posle produžetaka sa 111:109 u svojoj "Palati Blaugrana" u neverovatnoj utakmici 17. kola Evrolige.

Delovalo je da će to biti nova spektakularna utakmica izabranika Velimira Perasovića, ali Barsa je još jednom prikazala zašto su najbolji u ovom momentu. 

Susret dve ekipe sa izuzetnim šuterskim sposobnostima pripao je Uniksu, čiji igrači su nekoliko puta utišavali i provocirali navijače u "Palati Blaugrana".

Čak 20 poena viška imao je Uniks krajem treće i početkom četvrte deonice. Potpuno su nokautirali Barselonu, najbolju ekipu u dosadašnjem toku Evrolige i tim koji ima najbolji procenat šuta za tri poena u takmičenju. 

Džon Braun, Lorenzo Braun i Mario Hezonja bili su noćna mora za Katalonce koji nisu imali nikakvog rešenja za ovaj tim tokom trećeg kvartala. Ipak, da nisu najstabilniji tim u Evropi, ponovo su to prikazali. Dopustili su Barsi da se vrati u poslednjih pet minuta. Barsa je topila razliku, dvorana se "palila", a reklo bi se da je ponajviše tome kumovao Ajzea Kenon koji je nakon jedne od svojih trojki u završnici gestikulirao ućutkujući "Palatu Blaugrana". To kao da je motivisalo domaće, a i njihove navijače i zajedničkim snagama došli su do minimalne razlike. Perasović je ostao na jednom tajm-autu u poslednjem kvartalu koji je iskoristio kada je požar počeo da se širi.

Na 15 sekundi pre kraja, Nikola Mirotić je uspeo da izjednači na 94:94 u, odavno je poprimilo, utakmici sezone Evrolige. Lorenzo Braun nije realizovao poslednji napad i igrali su se produžetke.

Bez Laprovitole, Mirotića i Hezonje igrala se sama završnica, budući da su oni završili meč zbog faulova. Dve ekipe su se smenjivale u vođstvu, Kajl Kjurik je ubacio neke "lude" trojke, a tihi heroj Uniksa definitivno je bio Toni Džekiri koji je uhvatio važne lopte i pogađao, no i on je 30 sekundi pre kraja morao na klupu.

Ključan je bio skok Šmitsa posle promašenog penala Šanlija i potom poeni Jokubaitisa za euforiju na tribinama. Međutim, ubrzo ih je ohladio. Napravio je faul nad Kenonom kada se ovaj podigao za tri poena. No, Kenon, koji je toliko likovao i ućutkivao dvoranu, promašio je dva penala za novo opšte oduševljenje.

Imao je Uniks šut za pobedu, Lorenzo Braun je promašio trojku i eksplodirala je hala za veliko slavlje Barselone. 

Sjajnih 28 poena ubacio je Nikola Mirotić, 24 je dodao Kajl Kjurik. Kada je u pitanju Uniks, čak trojica igrača su imali preko 20 poena - Lorenzo Braun 27, Džon Braun 21 i Ajzea Kenon 20.


Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke