Potres i u Podmoskovlju, stigao i "Mus", ovo su najbolji transferi u Evroligi ovog leta!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.07.2020.
17:23
Izvor: Sportske.net

Još jedan veliki transfer.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Lepo je rekao bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri, "kriza, kriza, nema novca, nema nade i odjendom bum! Velike promene, velika imena, veliki ugovori".

Ovo leto je i pored pandemije i finansijske krize koju je izazvala bilo definitivno "najvrelije", makar kada je košarkaško tržište u pitanju.

Videli smo neke poptuno neočekivane transfere, pre svega u Evroligi, a jasno je da još uvek ništa nije gotovo.

Srpski predstavnik u elitnom takmičenju, ekipa Crvene zvezde, napravila je veliku promenu na klupi, Saša Obradović se vratio na Mali Kalemegdan i "crveno-beli" gaje velike ambicije.

Angažovali su praktično šest novih igrača, stizali su redom Lendri Noko iz Albe, Džordan Lojd iz Valensije, Kori Volden iz Partizana i Lengston Hol iz Promiteasa, a u klub su se vratili Marko Simonović i Aleksa Radanov.

Odličan prelazni rok za Zvezdu dosad, ali i drugi timovi nisu sedeli skrštenih ruku.

Sada je Evroliga doživela još jedan potres, Greg "Mus" Monro je potpisao za Himki, igraće u ekipi iz Podmoskovlja naredne sezone.

Greg Monro
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport©

Ovaj 30-godišnji centar se minule sezone afirmisao u EL igrajući za Bajern, beležio je 12,9 poena i 6,8 skokova po meču, bio je svakako najbolji igrač Bavaraca u elitnom takmičenju.

Sada će predstavljati veliko pojačanje za Himki, koji je zadržao Alekseja Šveda i Devina Bukera, angažovali su i Džordana Mikija i Jevgenija Voronova, pod ugovorom su i Jović, Tima, Jerebko, Bertans, Karasjov i Mozgov, postoji mogućnost da ostane i Džeremi Evans.

Dakle, Himki ima ozbiljnu ekipu.

Zaključno sa "Musovim" prelaskom u Himki, portal "Eurohoops" je sastavio listu 10 najboljih pojačanja u Evroligi ovog leta, pogledajte je u nastavku, na poslednjem mestu je upravo pomenuti Amerikanac.

kosarka

10. Greg Monro - Himki

Kao što smo gore i napisali, sjajno pojačanje za tim Rimasa Kurtinaitisa, centar sa ogromnim NBA iskustvom je parafirao jednogodišnji ugovor.

9. Nikola Kalinić - Valensija

Nikola Kalinic Fenerbahce Olimpija Milano

Nadali su se navijači Zvezde da bi popularni "Kalina" mogao da se vrati na Mali Kalemegdan, ali jednostavno nije bilo realno.

Reprezentativac Srbije je u dresu Fenerbahčea stekao ozbiljan status u Evroligi, bilo je jasno da će ga po isteku ugovora sa klubom iz Istanbula želeti veliki broj ekipa, na kraju je Valensija bila najubedljivija i nema sumnje da je Kalinić napravio odličan izbor.

"Narandžasti" imaju velike ambicije naredne sezone, a o tome svedoči i da Kalinić nije jedino njihovo pojačanje na ovoj listi.

Srećno, Nikola.

8. Kajl Hajns - Olimpija Milano

Hajns Tavares CSKA - Real

Veliki posao napravili su "Manekeni" ovog leta, Mesina je zaista okupio sjajan tim.

Hajns je svakako ogromno pojačanje, jedan od najboljih defanzivaca u istoriji Evroligi je nakon dugog niza godina napustio moskovski CSKA i odlučio se za ambiciozni projekat u "Mediolanum forumu", ali on je tek prvo pojačanje "Armanija" na ovoj listi.

7. Luiđi Datome - Olimpija Milano

Datome Fenerbahce

Još jedno izvanredno pojačanje za "Manekene", Datome se vratio kući nakon pet godina provedenih u Istanbulu i sa titulom prvaka Evrope iz 2017. godine.

6. Derik Vilijams - Valensija

Derik Vilijams

Amerikanac je to bolje rangirano pojačanje Valensije na ovoj listi od Kalinića, Vilijams je u Bajernu bio jedan od najboljih igrača u Evroligi, minule sezone u Feneru nije uspeo da ponovi partije iz Minhena, sada će imati priliku da u dresu tima iz ACB lige ponovo pokaže zašto je svojevremeno bio drugi pik na NBA draftu.

5. Malkom Dilejni - Olimpija Milano

Malkom Dilejni Lorenco Braun

Mesina je zaista napravio sjajnu ekipu, pored Hajnsa i Datomea stigao je i Malkom Dilejni, koji će sa Ćaćom Rodrigezom činiti jedan od najboljih bekovskih tandema u EL.

Amerikanac se minule sezone vratio na "Stari kontinent" i zaigrao u dresu Barselone, čini se da se taman prisetio kako stvari funkcionišu u Evroligi i nema sumnje da će biti veliko pojačanje za "Armani".

4. Nikola Milutinov - CSKA Moskva

Nikola Milutinov

Napravio je veliki potres Milutinov kada je stigao u Moskvu, to je jednostavno tako kada jedan od najboljih centara Evrolige menja sredinu.

Zameniće Hajnsa u ruskoj prestonici, Itudis ga odavno želi, pisalo se da bi mogao i u NBA, ali se odlučio da sa "Armejcima" napadne titulu u EL.

Srećno, Nikola.

3. Kostas Slukas - Olimpijakos

Kostas Slukas Fenerbahce

Solidan posao je Oli napravio ovog leta, a onda je stigao Slukas i navijači su ponovo počeli da veruju da bi tim iz Pireja mogao da napravi čudo u Evroligi.

Ogromno pojačanje i veliki povratak, Slukas zna kako se osvajaju titule, ima ih tri u elitnom takmičenju.

2. Nik Kalates - Barselona

Nik Kalates Panatinaikos Asvel

Barsa je nastavila i ovog leta sa "blokbaster" transferima, iskusni Kalates će bez sumnje biti veliko pojačanje.

Svetislava Pešića je zamenio Šarunas Jasikevičijus, čini se kao idealan trener za fantastičnog plejmejkera, Mirotić i drugovi su dobili jednog od najboljih organizatora igre u Evropi i Barsa je bez sumnje jedan od glavnih kandidata za osvajanje EL.

1. Toko Šengelija - CSKA Moskva

Toko Sengelija Otelo Hanter Baskonija CSKA Moskva

CSKA je smanjio budžet, pa je stigao Milutinov, niko nije verovao da u budžetu ima mesta za još jednu "bombu", a onda je stigao Šengelija.

Gruzin se u poslednjih par sezona izdvojio kao jedan od najboljih i najkorisnijih igrača u Evroligi, nosio je Baskoniju u ovom takmičenju, kruna je stigla ovog leta, postao je prvak Španije i ostvario je transfer u redove "Armejaca", sa kojima će pokušati da uzme i titulu u Evroligi, šanse za to su mu jako dobre.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke