Potres u Monaku, ruskom gazdi zaplenjeno više od 40.000.000 evra!

Autor: Filip Rodic
utorak 30.07.2024.
22:45
Izvor: Sportske.net

Korupcija u trgovini i biznisu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Vlasniku košarkaškog kluba Monako Alekseju Fedoričevu zaplenjena je imovina u vrednosti od 41 milion evra, uključujući akcije kompanije i četiri jedinice nekretnina ( među kojima je i zamak Tore del Galo), u vezi sa slučajem pranja novca i korupcije u Kijevu.

Finansijska policija Firence izvela je operaciju tokom koje je zaplenila imovinu vlasnika Monaka Alekseja Fedoričeva u vezi sa slučajem korupcije u Ukrajini. Tužilaštvo za borbu protiv korupcije u Kijevu zatražilo je međunarodnu pomoć od italijanskih vlasti u Firenci, koje su naredile zaplenu imovine.

Vlasti su zaplenile akcije kompanije u vrednosti od oko tri miliona evra i četiri nekretnine u vrednosti od oko 38 miliona evra, među kojima je i istorijski zamak Torre del Galo, piše "Korijere dela Sera".

Fedoričev je pod istragom zbog niza potencijalnih zločina, uključujući korupciju javnih zvaničnika, prevaru i pranje novca u vrednosti višoj od 60 miliona evra. Tužilaštvo tvrdi da je Fedoričev koristio neka od nezakonitih sredstava za reinvestiranje preko povereničkog fonda u Firenci, napominje "La Republika Firenca".

Ukrajinske vlasti su u decembru 2022. izvršile pretres u luci Odesa i na kraju zaplenile stotine hiljada tona ukrajinskog žita od kompanije "Trans Invest Servis" čiji je suvlasnik Fedoričev.

Tužilaštvo sugeriše da je moldavski granični prelaz korišćen za ilegalni izvoz ukrajinskog žita preko kompanija registrovanih u Mađarskoj, Češkoj i Rumuniji.

"Ljudi koji su stajali iza ove šeme prebacivali su proizvode iz jedne lažne kompanije u drugu da bi zbunili trgovinske lance i izbegli plaćanje obaveznih plaćanja u budžet“, saopštila je Služba bezbednosti Ukrajine 2022.

Ukrajinska vlada je 2022. sankcionisala 68-godišnjeg Fedoričeva, koji ima mađarsko i rusko državljanstvo, na period od 10 godina, što uključuje ograničenja trgovine, blokiranje imovine i razne suspenzije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke