Povratak otpisanih?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 12.03.2015.
22:41
Izvor: Sportske.net

Pre samo desetak dana Crvena zvezda Telekom tavorila je na dnu tabele u grupi "E" a posle dve vezane pobede u TOP 16 fazi i razvoja rezultata u nekompletnom 10. kolu crveno-beli su nas naterali da se latimo digitrona. Četvrtfinale je i dalje daleko, ali d

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Uoči utakmice 9. kola TOP 16 faze koju su Crvena zvezda Telekom i šampion Evrope odigrali u "KombankAreni" 5. marta, trener Makabija Gaj Gudes izjavio je kako domaćin u meč ulazi upušteno jer više nema šanse za plasman u četvrtfinale.

Pogled na tabelu u tom trenutku davao je za pravo strategu "Ponosa Izraela" da se tako izrazi ali se posle samo 10 dana situacija drastično izmenila. Ono što je sasvim izvesno jeste da trener Barselone Ćavi Paskval duel sa Zvezdom neće najaviti kao Gaj Gudes a evo i zašto.

Košarkaši Crvene zvezde Telekom vezali su dve pobede u grupi "E" pa se posle 10 odigranih utakmica nalaze na pretposlednjoj poziciji na tabeli sa skorom 3-7, sa pobedom manje u odnosu na petoplasiranu Albu i dve u poređenju sa četvrtoplasiranim Panatinaikosom!

Poraz ekipe Saše Obradovića u Madridu ide na ruku viceprvaku Srbije, a bude li Žalgiris u petak savladao Panatinaikos na domaćem terenu, košarkaši Crvene zvezde Telekom imaće svako pravo da se smatraju konkurentima za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja.

Na četiri kola pre kraja niko nema pravo da trku za četvrtfinale proglasi završenom, posebno u situaciji kada Zvezda može da usmeri sve raspoložive snage na Evroligu. Poraz Panatinaikosa ostavio bi Albu, Žalgiris i Zvezdu u borbi za četvrtu poziciju a ono što crveno-belima ide na ruku jeste činjenica da ih tek čekaju mečevi sa pomenutim timovima.

Dosadašnji rezultati ukazuju na to da Real Madrid, Barselona i Makabi neće strahovati za mesto u eliminacionoj fazi. Kraljevski klub posle deset kola čvrsto drži lidersku poziciju na tabeli sa skorom 9-1, Barselona je druga sa 7-3, Makabi treći sa pobedom manje u odnosu na Katalonce.

Večerašnji trijumf Barselone nad šampionom Evrope govori da bi Katalonci u Beograd mogli da doputuju sa nešto manje motiva jer je sasvim izvesno da im još dve pobede na domaćem terenu garantuju ostanak na poziciji broj dva a plasman u 1/4 finale svakako im nije ugrožen.

Crvena zvezda Telekom do kraja takmičenja igra protiv Barselone u Beogradu, Albe u Berlinu, Žalgirisa u Kaunasu i Panatinaikosu u prestonici Srbije.

Crveno-beli će u datim okolnostima morati da idu na pobedu u svakoj utakmici ukoliko teoriju žele da pretvore u realnu šansu za plasman u četvrtfinale. Samo pobeda nad Barselonom učinila bi da se Zvezda definitivno vrati u trku za četvrto mesto a zatim bi usledila serija od tri utakmice u kojima bi sve bilo rešavano.

Ne treba zaboraviti da bi u neizvesnoj završnici TOP 16 faze i međusobni skorovi mogli da utiču na raspored na tabeli. Zvezdi bi na gostovanju Albi igrala bilo kakva pobeda, u Kaunasu bi jurila "-2" (68:70) a bude li se dogodilo čudo pa meč sa Panatinaikosom bude odlučivao o plasmanu u četvrtfinale, niko ne treba da sumnja da bi uz pomoć "Delija" -5 iz Atine (74:69) bilo dostižno.

Sve ove kalkulacije u datom trenutku još uvek deluju kao lepa i teško ostvariva priča ali ne treba zaboraviti da su se u sportu dešavala mnogo veća iznenađenja i neočekivani raspleti, pa samim tim ni Zvezdin zaostatak od dve pobede za timom koji bi se u datom trenutku plasirao u 1/4 finale nikako ne deluje kao naučna fantastika.

Tabela grupe "E":
1. Real Madrid 9-1
2. Barselona 7-3
3. Makabi Tel Aviv 6-4
4. Panatinaikos 5-4 (-1)
5. Alba 4-6
6. Žalgiris 3-6 (-1)
7. Crvena zvezda Telekom 3-7
8. Galatasaraj 2-8

Parovi u poslednja četiri kola:

11. kolo
Crvena zvezda Telekom - Barselona
Makabi - Žalgiris
Alba - Galatasaraj
Panatinaikos - Real Madrid

12. kolo
Žalgiris - Barselona
Alba - Crvena zvezda Telekom
Galatasraj - Panatinaikos
Real Madrid - Makabi

13. kolo
Makabi - Galatasaraj
Barselona - Real Madrid
Panatinaikos - Alba
Žalgiris - Crvena zvezda Telekom

14. kolo
Alba - Makabi
Galatasaraj - Barselona
Real Madrid - Žalgiris
Crvena zvezda Telekom - Panatinaikos

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kico14
Thursday, 12.03.2015
23:46

Nije da vam zelim da gubite,naprotiv ali.mislim da vam ne ide na ruku ovo pumpanje medija,pustite momke neka igraju nema.potrebe da im stvarate pritisak,bitan je uspjeh srpake kosarke sad na vasu srecu vas klub je u situaciji da ga ostvari ali nadam se da ce i.moj dogodine biti u prilici opet. Sportski pozdrav!

avatar
Diego Forlán Corazzo
Friday, 13.03.2015
00:01

Bravo! To sam i ja hteo da napisem. Sportski pozdrav i da naredne sezone gledamo i Zvezdu i Partizan u EL.

avatar
KME KME KME
Friday, 13.03.2015
01:34

Bez partizana naravno

avatar
Pera Zambula opet
Friday, 13.03.2015
01:21

Postujem komentar....ali isreno gledamo Zvezdu Telekom i Partizan....na zalost prava Zvezda se ne takmici.

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Friday, 13.03.2015
00:47

Postovanje veliko

avatar
SAMOjeNEBOiznadNas.
Friday, 13.03.2015
00:47