''POVRATAK OTPISANIH''! Ništa od Zvezdinog slavlja pred ''Delijama''!

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.06.2016.
22:51
Izvor: Sportske.net

Mimo očekivanja mnogih, Partizan je uspeo da savlada Zvezdu kada mu je biilo najteže, samo dva dana posle šokantnog poraza u poslednjoj sekundi prethodnog meča i tako produži finalnu seriju plej-ofa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

U trećoj utakmici finala plej-ofa Superlige, košarkaši Partizana su kao gosti savladali Crvenu zvezdu Telekom sa 75:72 i tako smanjili prednost Zvezde na 2:1 u pobedama!

Zvezda je silovito započela večerašnji meč. Crno-beli niisu imali rešenje za odbranu crno-belih i tokom prve četvrtine nikako nisu uspevali da dođu do koša, izuzev trojke koju je pogodio Kevin Džons.

Radonjićev tim je to u uvodnih nekoliko miinuta odlično iskoristio i vrlo brzo stekao i dvocifrenu prednost - 13:3.

Međutim, u poslednjih četiri-pet minuta prvog kvartala još je jedino Džons uspeo da poentira i smanji na 13:5, što je, verovali ili ne, bio i konačan rezultat prve četvrtine.

Na startu druge, Branko Lazić je vratio Zvezdi dvocifreenu prednost, ali na drugoj strani Džons ponovo pogađa trojku, da bi potom Petar Aranitović sa linije penala prepolovio vođstvo rivala - 15:10.

Ta razlika u korist Zvezde potrajala je u narednih par minuta, sve dok Novica Veličković niije pogodio trojku za 18:17.

Iako je Kvinsi Miler uzvratio trojkom, a potom poentirao i Marko Simonović za 23:17, Partizan je došao do svoje igre i do kraja poluvremena ponovo uhvatio priključak - 29:27.

Još bolje izdanje Partizana videli smo u trećoj četvrtini, a to se pre svih odnosi na Darela Vilijamsa koji je prosto ''eksplodirao'' u ovom delu igre.

Nekoliko minuta igrao je simultanku sa igračima Zvezde, postigavši čak 10 poena od početka drugog poluvremena.

Upravo on je u 23. minutu meča doneo Partizanu vođstvo od četiri poena razlike - 35:31.

Tada je usledila sjajna minijatura Tarensa Kinsija, koji je najpre imao efektno zakucavanje, a onda u sledećem napadu je poentirao van linije 6.75, za izjednačenje na 37:37.

Ali, kako je meč odmicao, Partizan je igrao sve bolje. Finiiš treće četvrtine obeležio je Edo Murić sa pet vezanih poena, a onda u poslednjoj sekundi ovog dela igre - čudesni pogodak Adina Vrapca, u stilu Dušana Kecmana, za ''plus šest'' u korist Partizana - 53:47!

Ovaj njegov pogodak dodatno je uzdrmao Zvezdine košarkaše koji su u prvih pet minuta poslednje četvrtine izgledali kao statisti na parketu, dok su Veličković, Džons i ostali rešetali njihov koš i dodatno uvećavali prednost Partizana.

Na četiri minuta pre kraja meča, crno-beli su stigli i do 15 poena razlike - 67:52, pa je bilo teško očekivati još jedan spektakularni preokret Zvezde, poput prethodnog susreta.

Ali, onda Simonović pogađa za tri poena, crno-beli potom ne uspevaju da prevedu loptu preko pola terena za osam sekundi i Cirbes u narednom Zvezdinom napadu pogađa za 67:57.

Ipak, ovaj Zvezdin nalet prekida sve bolji Edo Murić, novom trojkom za 70:57.

Činilo se da posle poena Vitkovca Zvezda neće moći da se vrati, bilo je tada 72:59, ali onda Simonović pogađa novu trojku uz peti faul Veličkovića. Potom je precizan i sa liinije penala i razlika je za tili čas postala jednocifrena - 72:63, na dva minuta pre kraja utakmice.

Partizan ne koristi sledeći napad, Aranitović je faulirao odlično postavljenog Jovića i do kraja gledamo Zvezdinu igru na sve ili ništa.

Vitkovac zatim pravi prekršaj nad Simonovićem, koji je ponovo precizan sa linije penala za 72:65!

Ali, Partizan je potom vezao dva napada, izborivši skok pod košem Zvezde, uz faul nad Murićem nešto kasnije. Slovenac je polovičan sa linije penala za 73:65 u korist crno-belih.

Zvezda se ni tada ne predaje - Marko Gudurić ekspresno pogađa trojku, a onda Vilson gubi loptu posle čega je nezadrživi Simonović opet iznudio prekršaj, pogodio oba slobodna bacanja i Zvezda se potpuno vratila u igru - 73:70 na 50 sekundi pre kraja!!!

Usledio je tajm-aut, a onda nerezonski šut Džonsa posle kojeg je Simonović mogao da izjednači, ali ovoga puta nije bio precizan.

Na 28 sekundi pre kraja, Mitrović je faulirao Vilsona, koji pogađa oba slobodna bacanja za 75:70!

Ipak, uprkos Vilsonu, Partizan je uspeo da dobije ovaj meč. Plejmejker crno-belih je išao iz greške u grešku u finišu meča, pa je posle još jedne njegove izgubljene lopte Zvezda iimala dve prilike da izbori produžetak, ali prvo Simonović, pa onda i Lazić nisu uspeli da to i učine.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Kevin Džons i Novica Veličković sa po 13 poena, dok su Vilijams i Murić upisali po 12.

U Zvezdi najbolji Cirbes sa 19 peona ii 11 skokova, a Marko Simonović je meč završio sa 15 postignutih poena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

59 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
misi komad ko zec
Wednesday, 08.06.2016
08:32

Ajmo Crno-beli do 2:2 i da ih u majstorici razbijemo i osvojimo titulu.

avatar
Rend
Wednesday, 08.06.2016
02:36

Koliko je Partizan mocan tim moram priznati kao navijac Crvene Zvezde.Kad oni uspeju posle onakve dve utakmice da se vrate u igru, svaka cast.

avatar
lewa9
Wednesday, 08.06.2016
01:05

Ову утакмицу нисам гледао, али по коментарима једино могу да закључим да је суђење било више него очајно..Браво Црно-Бели!

avatar
GOODBYE HORSES
Wednesday, 08.06.2016
11:48

Nemoj da gledas ni sutra:-D

avatar
Sin Dragan
Wednesday, 08.06.2016
14:32

Ako neces komunikaciju onda ne ostavljaj komentare. Ja ne vredjami ni tebe niti bilo koga vec samo repliciram na tvoj komentar a to je i poenta ovog sajta, komentarisanje vesti... Nego izgleda si naisao na tvrdo pa bezis...

avatar
Sin Dragan
Wednesday, 08.06.2016
13:19

Sutra uvece cete da slavite poraz. Bicete jako zadovoljni iako niste pobedili. To je svojstveno navijacima partizana a ujedno je i odlika luzera.

avatar
Grobar977
Wednesday, 08.06.2016
01:01

Svaka cast Dziletu sto je podigao ekipu posle onako strasno teskog poraza(imali dobijenu utakmicu) i stvarno neverovatna pobeda ove preskupe ekipe koja ni uz pomoc sudija ne moze da nas dobije. Mislim da cemo da dobijemo sledecu utakmicu ali stvarno se plasim da u majstorici sudije zavrse posao vec u prvom poluvremenu. Sami smo krivi sto ne vodimo sa 2-1, imali pobedu ali se desilo sta se desilo. Samo da podsetim sve grobare da je ekipa prosle godine sa daleko boljim timom na celu sa Duletom Vujosevicem izgubila 3 0( Zvezda jeste bila jaca ali i mi smo) i ovo je ogroman uspeh. Imamo trenera za duge staze i sledece sezone sam gotovo siguran da uz dobra pojacanja nastavljamo dominacuju! Pozdrav i hvala svim navijacima zvezde na cestitkama i da prvo skoce pa kazu hop! Mnogo ste vi bili sigurni u sebe a spasla vas je ona cigla Gudurica i da nije tako bilo SLAVILI BI TITULU!

avatar
PovratakraljaXXXVIII
Wednesday, 08.06.2016
09:17

Nismo izgubili 3:0 nego su nas pokrali 3:1, samo što su tada rešavali utakmicu od početka, a sada to rade na kraju i nismo sami krivi što ne vodimo 2:1 nego su nam ukrali pobedu u 2. utakmici. Sudijama je posao da sude po pravilima i pošteno, a na nama je da li ćemo dobiti sa +20 ili sa 1 razlike.

avatar
Grobar977
Thursday, 09.06.2016
23:40

Gresis, 3:1 je bilo u polufinalu Aba lige! U finalnoj seriji je bilo 3:0 podseti se.

avatar
KRLE 12
Wednesday, 08.06.2016
00:49

DZile jeb... VRABAC i proslu nas je kostao pobede eeeej !!!!nSteta sto nas je na pocetku sezone ispalio Ivanovic iz Buducnosti sad bi bili 20% jaci tim. Nas kaiten Vanja standardno dobar...... nAko bi nekom magijom ga doveli uz Markovica koji nema klub I jednog Vrhunskog centra tipa Pekovic (salim se malo) al mozda KRSTIC da zavrsi karijeru kod nas bila bi to fina ekipica...

avatar
KRLE 12
Wednesday, 08.06.2016
01:02

a gde je drugi komentar(a pre je poslat ) pa nemam vremena da vas nadgledam celu noc

avatar
KRLE 12
Wednesday, 08.06.2016
01:16

pa bar mi napisite u profilu sta mu fali vec 4 puta ga saljem

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 08.06.2016
00:38

A nek su pobedili, isto su djeca neka posle svakog kosa kez i trk ka dzikicu da im kaze bravo , аl razumem ih donekle :D

avatar
Miroslav
Wednesday, 08.06.2016
07:20

Razumeš nas ti odlično, tolike godine dominacije, moramo i mi nekad da budemo slabiji, ali samo privremeno. Navika je čudo, bijemo vas i kad smo slabiji!!!

avatar
Patrick Bateman
Tuesday, 07.06.2016
23:48

Partizan je zasluzio pobedu vcrs. Napred Zvezdo idemo po brejk.

avatar
PoparaZarko
Tuesday, 07.06.2016
23:21

Vrabac je rak rana ove ekipe, ocaj zivi. Vilson kao amater proslu i ovu utakmicu, ne znam zbog cega ga Dzikic forsira u ovakvim trenucima kada ocigledno da pod pritiskom ne moze(vec vise puta pokazano). Partizan dosta los, mozda i duzina klupe utice na to da padaju poslednjih 4-5 minuta. Sa ovom ekipom protiv ovakvog Partizana, CZT bi trebala svaku utakmicu da dobija glatko, jos jednom se pokazalo da novac nije bas uvek merilo, da pre svega Partizan nije neiskustvom i nekvalitetom pojedinih igraca Partizan prokockao u prosloj utakmici onoliku prednost i poslednji napad, sad bi igrali za pobedu protiv ekipe koja je mnogo bolja i po duzini klupe, i po imenima, budzetu. Na kraju, samo cu reci da bi o sudjenju na ovoj i prethodnoj utakmici mogla knjiga da se napise. Ovakve otimacine nisam video jos od onih 5 na 3, dakle, simpatizeri CZT-a se mogu busati o grudi kako su najjaci kao sto to obicno i rade, ali da li je nephodno to raditi na ovako ocigledan nacin. Faul Velickovica, dopustanje onako grube odbrane sa mnostvom kontakata nad Partizanovim igracima kada napadaju bez faula, a sviranje svega i svacega kada se brane, Vilsonov faul na kraju, faul nad Cirbesom koji je presudio proslu utakmicu, jos na to iscudjavanje i pritisci igraca CZT-a, da li tako rade velike ekipe? Ono je bruka sta se radi, mozda to i ne treba spominjati, naci ce se mnostvo momaka odavde koji ce menjati teze i tvrditi suprotno, nemam vremena da ubedjujem nekoga u nesto sto je toliko ocigledno. Isto kao iz serije 5 na 3, samo sto sada nema Vujosevica da prigovori(na bilo kakav nacin), nego se jednostavno niko ne buni, ovi nastavljaju, po reakcijama Velickovica, a pogotovo Dzikica se vidi da su svesni sta se radi, ali jednostavno pokusavaju da ne obracaju paznju na to, pogotovo Dzikic. Medjutim, u nasoj zemlji, stvari idu malo drugacije, nazalost.

avatar
Grobar977
Wednesday, 08.06.2016
00:45

Ne slazem se sa tobom u jednoj stvari. Kazes da ne bi trebalo da pusta Vilsona u kljucnim situacijama? Izvini a koga da pusti? Cvetkovic ne igra i Dzikic nije imao koga da pusti. Vrabac je veceras odigrao jako dobro, tako da si pogresio. Pogodio onu ludu trojku borio se u odbrani i nije mnogo gresio mada smatram samo odbranu i ima i da je u napadu neverovatno limitiran i tempirana bomba. Fali Cvetkovic i to mnogo, u prevodu i organizaciji samog napada pa i u odbrani gde dobro pritiska pleja. Krivim Dzikica za poraz prosli pa i prvi, ali prvo on je bolji od Radonjica x10 i on je izvukao maksimum. Zameram sto nije pravio faul i to sto je izgubio od Fmpa jer smo se istrosili mnogo i zato smo im poklonili onu pobedu. Za sve ostalo Dzile je car i imamo trenera koji je veliki gospodin koji ima fantasticnu komunikaciju sa stranim igracima i svaka cast za veceras! Pozdrav i potpuno se slazem sa ovom tvojom konstatacijom oko sudjenja gde se igra ragbi ali navikli smo na to vec dzabe pricamo....

avatar
Šumadinac
Wednesday, 08.06.2016
13:20

Bravo, sine! Svaka čast!

avatar
PoparaZarko
Wednesday, 08.06.2016
01:21

Jeste pogodio onu trojku, al ono je sut iz ocaja, treba imati u vidu i da je imao sut iz igre nekih 0 od 10 do ne znam kog minuta, to je problem, dosta izgubljenih lopti takodje, zbog dugackih ruku zna da odigra tu i tamo dobru odbranu, ali toliko puta napravi glupost da je to nepodnosljivo.. Ne mora plej da iznese loptu, koliko puta se desilo da Vilijams prevodi, iskreno, Vilson je verovatno zbog psihe izgubio one lopte(druge faktore necu da pominjem), jednom je vec napravio gresku koja je skupo placena i nije u bio u stanju da jos jednom radi isto. Mogao je Aranitovic ili Muric, momci imaju petlju u bitnim trenucima, imaju kontrolu lopte. Ne bi bio problem da se to desava prvi put, ali isto se desavalo i u mnogim utakmicama tokom sezone, ocigledno je covek u tom segmentu slabiji, jos ovo..

avatar
hromivuk
Tuesday, 07.06.2016
23:13

Јел неко јавио Симоновићу да не дира пехар? Титуле иду Партизану!

avatar
Sin Dragan
Wednesday, 08.06.2016
09:52

Eto, sad si se uzbudila bez potrebe.

avatar
GOODBYE HORSES
Wednesday, 08.06.2016
13:31

Ostavi me na miru, ne zelim vise apsolutno nikakvu komunikaciju sa tobom i tvojom sabracom.

avatar
hromivuk
Wednesday, 08.06.2016
12:50

'си изгорела по главе?

avatar
Marko Mladenović
Tuesday, 07.06.2016
23:11

Cestitam Partizanu zasluzili su jednu pobedu :D

avatar
Petar Petar
Tuesday, 07.06.2016
23:07

Ja ne mogu da verujem da mi mozemo da budemo u deset razlike sa Zvezdom sa ovakvim sudjenjem, a ne da ih dobijamo. Ovo je neverovatno sta se pusta u zavrsnici i prosle, a narocito ove utakmice zvezdinim igracima. Kakvu odbranu ih pustaju da igraju gde se faul ne svira ni na deset uzastopnih kontakta, a gde se na suprotnoj strani daju cetiri bacanja Simonovicu na floping bukvalno. Puuu, sramote. I onda posle svega toga oni na sudije nasrcu na kraju utakmice. Totalno bez obraza, pa sta je trebalo da vam daju po motku jednu i da mlatite po terenu. Vilson jeste cudan igrac, ali Simonovic je u poslednjih dva minuta napravio pedeset faulova nad njim. Faul u napadu Aranitovica gde Jovic kasni dve sekunde da se postavi, onda na izbacivanju lopte ono sto su pre dva dana dali Svabi faul, sada nigde veze da svirnu. Mrtva lopta umesto ociglednog faula nad Muricem. I onda nam daju jedan ocigledan iz svemira faul Lazica nad Muricem i on covek hoce da pojede sudije. PS. vidite kad se igrac suter cuva kako treba ne moze da dobaci do kosa kad znas da ce on da sutne (Dzons Gudurica), a ne kao Vanja prekjuce na pet metara od njega stoji. Od sve muke da imamo egal sudjenje mi bi sledecu igrali za titulu, ali dobro, kako je tako je. Poslednja cetvrtina prosle i pet poslednjih minuta ove utakmice su sramota nevidjena. Ljudi stizu 15 razlike BUKVALNO BEZ NAPRAVLJENOG FAULA. Smesno. Ne kazem da je nemoguce, ali ne na ovaj nacin. Tuca najobicnija.

avatar
GOODBYE HORSES
Tuesday, 07.06.2016
23:13
avatar
Partibrejker
Tuesday, 07.06.2016
23:27

Vanja je odigrao odličnu odbranu na Guduriću.Pogledaj još jednom.Ruka mu je bila praktićno na lopti.To je bilo klasićno s..nje.Deset puta da ponovo ima istu situaciju ne bi pogodio.

avatar
Goran Zdravkovic
Tuesday, 07.06.2016
23:05

2:0 je najnezgodniji rezultat...:)

avatar
Peoneer
Tuesday, 07.06.2016
23:04

I pored svega , sudjenja koje je bilo katastrofalno , pritiska navijaca zvezde , faulova nepostojecih posebno u zadnjih 2 minuta , pobeda je dosla kao slag na tortu .. Nesto mi Gudura izgubio onu finu rumenu boju od prosli put .. A Vrabac pogodak za anale kosarke .. Napred PARTIZANEEEE !!!

avatar
kizito
Tuesday, 07.06.2016
22:59

I umalo da opet kkp uprska stvar.

avatar
Lecter
Tuesday, 07.06.2016
22:59

Sta radi brat Vilson! Koliko sad dobija na tezinu ona prosla utakmica kad je Zvezdi poklonjena pobjeda.

avatar
Petar Petar
Tuesday, 07.06.2016
23:17

Pa brate, ubise ga. Mozda je u jednoj situaciji kriv, ali na svakom prevodjenju lopte prave nad njim desetak faulova. Ni Teo ne bi mogao da je prevede pod ovolikim faulovima a ne on koji jeste tanak u tom segmentu.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 07.06.2016
22:59

Da li je realno suđenje u poslednja 2 minuta utakmice? Da li neko od čelnika FIBA gleda kako njihove ponajbolje sudije rade svoj posao i da li takve sudije zaslužuju da vode visokoznačajne utakmice kakve su sve na OI, SP, EP...?

avatar
GOODBYE HORSES
Tuesday, 07.06.2016
23:07
avatar
Sin Dragan
Wednesday, 08.06.2016
15:47

Upravo si ti taj koji potcenjivacki i omalovazavajuci pise i komentarise Zvezdu. Dugo si na ovom portalu i odlicno znam sve tvoje komentare i upise. Opet kazem, ukoliko ne zelis komunikaciju nemoj mi replicirati na komentare, jednostavno me ignorisi.

avatar
PoparaZarko
Tuesday, 07.06.2016
23:31

Nadam se da mislis na to sta se radi Partizanu, jer je ono necuveno koliko se sudi u korist CZT-a, proslu, a pogotovo ovu utakmicu.

avatar
Nikola Nikola
Tuesday, 07.06.2016
23:22

Pričamo o skandaloznom. Konstantno blago, do delimično intenzivno, navlačenje na Zvezdu je postalo normalna stvar i stvarno se više ne cimam i ne analiziram to ''sitno'', ali poslednja dva minuta... pa ono je neviđeno, počev od ful kontakt odbrane Zvezde gde nije sviran niti jedan faul, preko faula u napadu Vilsona, faula u napadu Aranitovića, pa 8 sekudni Vrapca, one situacije kada je Vilson odgurnut u aut, nesviran faul kada je Luka povukao Murića za ruku (svirana mrtva lopta)...

avatar
Tuesday, 07.06.2016
22:56

GUDURIĆ, MICIĆ, MITROVIĆ, ISILOVANI ŠUTEVI ZA TRI POENA I NEORGANIZOVANOST U ODBRANI I NAPADU ODVELI ZBEZDU U PORAZ. PONOGAO I RADONJIĆ SA KLUPE LOŠIM VOĐENJEM TIMA I IZBOROM PETORKI.

avatar
Partibrejker
Tuesday, 07.06.2016
23:28

Bili ste FMP,pa zvezda,a sad ZBEZDA.

avatar
Tuesday, 07.06.2016
22:56

jos da je bilo prenosa xD

avatar
Tuesday, 07.06.2016
23:23

Bilo je na Areni 1. :)

avatar
Wednesday, 08.06.2016
00:38

Ma znam šta mi kažeš, na rts - u je sve odavno izgubilo kompas, sad i ne prenose duele najboljih klubova... inače bolje je biti deo paketa koji sadrži Sport Klub nego Arenu!

avatar
Tuesday, 07.06.2016
23:49

celu sluzi RTS druze? ja imam SBB i jako je glupo da prenose na kanalu koji ima 10% ljudi u Srbiji a RTS ima svako xD

avatar
dex
Tuesday, 07.06.2016
22:55

cestitke partizanu na zasluzenoj pobedi

avatar
Partibrejker
Tuesday, 07.06.2016
23:29
avatar
noname
Tuesday, 07.06.2016
22:55

presudio Vrabac, opet ostali neiskorisceni baloni :D

avatar
The Real Man
Tuesday, 07.06.2016
22:55

Sta je sa sudijama? Muric na kraju hvata loptu, jedan ga udara, drugi ga vuce za ruku i nema faul?!? Sudjenje u ovoj finalnoj seriji od 1 do 10 je 0.

avatar
Tisina perhani!
Tuesday, 07.06.2016
22:55

kad je adin dao onu ludu trojku pobeda je morala da dodje!

avatar
GOODBYE HORSES
Tuesday, 07.06.2016
22:53

20.2.1986-20.6.2016.pre 11 satinNema povlacenja, nema predaje, imace oni tri mec-lopte, a mi samo jednu:-DnOdgovori118