Povreda Balše Koprivice dešava se ''jednom u 50 godina'', šta je sa Egzumom?

Autor: Darko Mitrović
sreda 09.11.2022.
22:00
Izvor: Sportske.net

Detaljna objašnjenja dao je Partizanov doktor Moma Jakovljević.

Screenshot/YouTube/BC Partizan TV
Screenshot/YouTube/BC Partizan TV

Povezane vesti

Uloga medicinskih radnika u Partizanu ove sezone postaje sve značajnija, pa je, nažalost, bilo mnogo razloga da se veče pred utakmicu protiv Olimpijakosa u Pireju javnosti obrati i dr Moma Jakovljević, klupski lekar Partizana.

Preneli smo već najnoviju informaciju da je pod znakom pitanja za meč sa Olimpijakosom i Janis Papapetru, koji je sinoć imao temperaturu, ali nije pozitivan na koronavirus.

Dr Moma Jakovljević je zatim otkrio i kakva je trenutna situacija sa četvoricom povređenih igrača. Dante Egzum je povređen na treningu posle meča sa Panatinaikosom.

''Egzuma je neko na treningu nagazio na nogu i tom prilikom je povredio ligament u stopalu, između četvrtog i petog prsta. Tu je došlo do distorzije, ne mnogo teške, ali je za brigu. Imobilisan je, napravićemo novu procenu za desetak dana, pa ćemo videti da li da počnemo sa terapijom ili da još ostane u čizmi. Nadam se da će biti dobro'', rekao je Jakovljević za BC Partizan TV.

Povreda Balše Koprivice je priča za sebe...

''To se viđa jednom u 50 godina. On nije pao, nije ga niko udario. U stojećem stavu, vidi se da mu neko stoji iza leđa u zelenom dresu, on je povukao levu ruku da ga zagradi. Šta se tu desilo, pitao sam ga, nije se upleo u dres… Uglavnom, to je jedan težak i komplikovan prelom sa velikom dislokacijom karpalnog dela kažiprsta i on će u petak biti operisan. Koliko sam upoznat, to rade mikrohirurzi, staviće mu se jedna titanijumska mikropločica koja će to da pojača. Nezahvalna je prognoza, ali bojim se da će sa rehabilitacijom pauza biti dva, dva i po meseca''.

Aleksa Avramović se povredio još tokom leta, propustio je i kompletne Partizanove pripreme, a šaka mu je još uvek imobilisana.

''Kad nešto krene naopako, sve ide… On se prvi povredio, njegova povreda je najkomplikovanija, to je bilo van Partizana, tokom leta na pripremama… Prelom nije odmah viđen, ne greškom, ne vidi se na prvom snimku. Takozvana čunasta kost je napukla, nastala je velika dislokacija, kako, zašto, da li je ponovo pao, ne znam… Kada smo to videli u Beogradu stavili smo gips, bile su konsultacije sa iskusnim otropedima, jer ništa ne prepuštamo slučaju.

On nosi gips već tri meseca, svaki mesec radimo kontrolu, snimamo… Nova kontrola je za sedam, osam dana, već na prošloj se videlo da je kost počela dobro da zarasta i nadam se da će za desetak dana da skine kips i da počne sa rehabilitacijom, posle čega bi, ako sve bude kako treba kada skine gips, trebalo da se nađe na terenu za mesec dana''.

Dobre vesti ovih dana vezane su samo za Alena Smailagića koji je počeo sa treninzima, mada još uvek ne sa ekipom, i njega bismo vrlo brzo mogli da vidimo ponovo na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke