Pravi derbi u Pireju, Barsa sa penala do pobede

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 28.01.2021.
22:05
Izvor: Sportske.net

Odluka pala u poslednjim sekundama.

EPA-EFE/Georgia Panagopoulou
EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Povezane vesti

U jednom od derbija 23. kola Evrolige, Barselona je večeras kao gost savladala Olimpijakos sa 76:74 i ponovo se izdvojila na prvom mestu na tabeli, ispred moskovskog CSKA.

Katalonci su stigli do 17. trijumfa u evroligaškoj sezoni, imaju jednu pobedu više od drugoplasiranih Moskovljana, ali CSKA će tek sutra odigrati svoj meč sa Bajernom i imaće priliku da ponovo stigne Barsu.

Olimpijakos je, s druge strane, upisao treći poraz u nizu, ukupno dvanaesti od početka sezone i tako umanjio izglede za plasman u Top 8.

Barselona je sjajno ušla u večerašnji meč, povela je sa 13:2, pa 18:6 i tokom prvog poluvremena je bez problema održavala prednost. Posle 20 minuta igre Barsa je vodila sa 40:30, a pravi odgovor Olimpijakjosa usledio je u trećem kvartalu, kada su domaći preokrenuli na 53:50.

Imao je Olimpijakos i šest poena prednosti početkom poslednje četvrtine (58:52), ali gosti predvođeni Mirotićem su uspeli da tu razliku anuliraju i meč uvedu u dramatičnu završnicu, u kojoj je Barselona imala više koncentracije. Do pobede gosti su došli sa linije penala, s obzirom da su nepogrešivi u poslednjem minutu bili i Mirotić, koji je izjednačio na 74:74 i Kori Higins, koji je na šest sekundi pre kraja pogodio oba bacanja za konačnih 76:74.

Mirotić je bio najefikasniji u Barsi sa 16 poena, Higins je upisao 14, a Kalates 12 poena i sedam asistencija. Ekipu Olimpijakosa predvodili su Mekisik sa 18 i Spanulis sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke