Preokret Cibone, od ''minus 16'' do pobede i osmog mesta

Autor: Darko Mitrović
petak 22.04.2022.
20:44
Izvor: Sportske.net

Derbi pripao Zagrepčanima.

AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic
AdmiralBet ABA liga/Cibona/Mihal Jacic

Povezane vesti

Odigrana je još jedna utakmica zaostalog 16. kola AdmiralBet ABA lige koje je zimus bilo odloženo zbog epidemije koronavirusa.

Posle današnje pobede Mege u Novom Mestu protiv Krke, večeras je uspešna bila i Cibina koja je u Zagrebu savladala svog velikog rivala, ekipu Zadra rezultatom 80:73.

Zagrepčani su ovom pobedom stigli do 11. trijumfa u sezoni i osmog mesta na tabeli AdmiralBet ABA lige sa učinkom 11-15, dok je Zadar jedanaesti sa osam pobeda i 18 poraza.

Zadar je bolje započeo večerašnju utakmicu, dobio je prvu četvrtinu sa 23:12, a početkom druge je vodio i sa maksimalnih šesnaest poena razlike - 28:12 i 30:14.

Do kraja prvog poluvremena Zadar je uspeo da održi desetak poena prednosti, ali nastavak meča bio je potpuno u znaku Cibone koja je u trećem kvartalu najpre anulirala vođstvo gostiju, a onda napravila preokret i došla do pobede.

Amar Gegić sa 20 i Roko Prkačin sa 16 poena predvodili su pobedničku ekipu, a kod Zadrana je ubedljivo najbolji bio Marčinković sa 25 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke