Problemi u Denveru: "Jokić 'umire' na klupi"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 18.11.2016.
22:52
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić nema baš najbolji početak ove sezone u NBA ligi, navikao nas je na daleko bolje partije.

Beta/AP Photo/Steve Dykes
Beta/AP Photo/Steve Dykes

Povezane vesti

Jedan od najvećih talenata sa ovih prostora, Nikola Jokić, ove sezone nije baš počeo u skladu sa očekivanjima koje smo svi mi imali.

Mnogi će prokomentarisati da je najveći problem manjak odmora koji je imao zbog Olimpijskih igara u avgustu, veliki broj košarkaša koji su bili na tom takmičenju se muče u ovoj sezoni. Nešto slično je istakao Jasmin Repeša, trener Milana, nakon utakmice sa Crvenom zvezdom, upitan da prokomentariše formu Miroslava Raduljice i Milana Mačvana.

Prošle sezone je Nikola Jokić imao 10 poena po meču i 7 skokova, dok je u prvih 11 mečeva ove sezone malo slabiji, ima 8,6 poena i 5,5 skokova. Ove brojke su pale nakon što je prebačen od strane Majka Melouna na klupu za rezerve, pošto je Srbin iz Sombora izgubio status startera.

"Nećemo se menjati iz utakmice u utakmicu. Prošle noći smo napravili promenu kao odgovor na prvih 6,7 utakmica. Imali smo veoma loš start, hteo sam da ubacim Keneta Farida u startnu postavu kako bi uneo energiju, jer je nije bilo", rekao je Meloun.

Najviše zbog toga trpi Nikola Jokić, na jednom sajtu posvećenom Nagetsima je pisalo i da "umire" na klupi.

U poslednje tri utakmice Nikola je na klupi, i iako igra samo minut u proseku manje nego kao starter, Jokićeve brojke su daleko slabije.

Kao starter (8 utakmica) ove sezone je imao 9,9 poena po utakmici, 6,3 skoka, 50% šuta iz igre.

Kao rezervista (3 utakmice) ima 5,3 poena po utakmici, 3,3 skoka, 35,7% šuta iz igre.

Takođe, i Kenet Farid igra daleko bolje nego prošle sezone, zaigrao je sjajno otkako je u startnoj postavi, pa je sada veliki posao pred Nikolom Jokićem kako bi se vratio u startnu postavu.

Verujemo da je i problem u činjenici da ga je Meloun koristio kao "četvorku", a ne kao peticu što mu je prirodna pozicija.

Na treneru Denvera je sada da vrati Jokića u pravu formu, nadamo se da će mu to poći za rukom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shaftilo
Saturday, 19.11.2016
04:21

nisu to toliko slabije brojke, normalno je da ima malo problema, jer nije imao odmor. Biće on pravi

avatar
Saturday, 19.11.2016
00:29

A polako zna i Meloun u cemu je problem, veruju oni u Jokica, to isticu, stalno. Jokic se trudi, moze da igra i 4 i 5, i definitivno ce mu biti potrebno, samo malo vremena, i da jos je mlad i iam da napreduje.