Prvak Evrope biće odlučen u Beogradu?!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 13.04.2020.
12:44
Izvor: Sportske.net

Pojavio se novi predlog, ovo je jedna od opcija.

EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO
EPA-EFE/JUAN CARLOS HIDALGO

Povezane vesti

Dok čekamo kraj pandemije koronavirusa, iz dana u dan pojavljuju se i različita razmišljanja o (ne)mogućnosti nastavka sezone u Evroligi.

I dok je Etore Mesina, trener Milana, pesimista i ne veruje da će se u dogledno vreme steći regularni uslovi za takmičenje, trener Efesa Ergin Ataman ima drugačije mišljenje.

On je uveren da ćemo i ove sezone dobiti šampiona Evrope, ali možda uz izmenu formata takmičenja u ostatku sezone.

Njegov predlog je da se završni turnir organizuje u jednoj od zemalja u kojima je najmanji broj slučajeva zaraze koronavirusom i u tom kontekstu pomenuo je i Srbiju.

"Kada pogledate situaciju u Grčkoj, Hrvatskoj, Češkoj, Slovačkoj, Srbiji... vidite da je tamo slučajeva vrlo malo, a krajem maja bi moglo da ih bude još manje.

Uz specijalne dozvole za letenje, timovi i osoblje bi bili sigurno. Svi bismo bili smešteni u karantinu u jedan ili dva hotela, utakmice bi se igrale bez navijača, ali bi mogle da se gledaju na televiziji u celom svetu", objašnjava Ataman, a prenosi turski ''A sport''.
-
Bonus

Problem je, međutim, kada bi i to moglo da se organizuje.

''Po mom mišljenju, nastavka Evrolige neće biti do kraja maja, a u julu i avgustu će biti veoma teško igrati. Imamo timove iz 10 različitih zemalja, a svaka će imati svoje mere na snazi zbog virusa.

Mislim da se ni granice neće skoro otvoriti. Svi će želeti da se zaštite'', zaključio je Ataman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Silent
Monday, 13.04.2020
14:03

Samo je pravedno ponistavanje i sledece sezone da EL igraju isti klubovi jer nema apsolutno nikakve sanse da se nesto odigra ove sezone

avatar
Obican gradjanin
Monday, 13.04.2020
13:31

Igrajte u Kanadi, tamo ih uopšte nema...