Prvenstvo se bliži, Srpkinje sve ubedljivije

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.06.2015.
23:50
Izvor: Sportske.net, kss.rs

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je novu pobedu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo a raduje to što izabranice Marine Maljković iz meča u meč bivaju sve ubedljivije.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Ako bi se gledao učinak koji su reprezentacije učesnice Eurobasketa ostvarile tokom priprema Srbija bi svakako imala zagarantovano pobedničko postolje.

Izabranice Marine Maljković u sredu su deklasirale Grčku rezultatom 91:53 (22:19, 20:5, 20:11, 29:18) u najnovijoj proveri pred početak Evropskog šampionata.

Srbija je nastupila u oslabljenom sastavu pošto su Milica Dabović i Danijel Pejdž dobile slobodan dan ali to nije smetalo našim najboljim košarkašicama da preslišaju Grkinje u hali "Vizura" na Novom Beogradu.

Najefikasnija u redovima pobedničke reprezentacije bila je Dajana Butulija sa 14 poena, dok su po 13 upisale Tamara Radočaj i Jelena Milovanović, dok je Sonja Petrović ubacila 12 poena i tome dodala 7 skokova.

Dve reprezentacije sastaće se još jednom u četvrtak od 20 časova a podsećamo da Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji počinje 11. i traje do 28. juna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke