Radonjić: ''Da ne bi bio tema - Kinsiju nije ništa!''

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.05.2016.
21:37
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su u večerašnjoj ubedljivoj pobedi nad Metalcem svi igrači doprineli, kao i to da je sačuvana svežina za predstojeće napore.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

"Igrali smo tako da je svako uradio ono što je potrebno kako bismo imali stabilnost svih 40 minuta i vodili smo računa o tome da u žestokom ritmu budemo spremni za napore koje nas očekuju", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice.

Zvezda je kao domaćin rutinski savladala Metalac u Beogradu sa 102:67 i tako zabeležila i drugu pobedu u Super ligi.

Radonjić je zahvalio publici koja je došla u halu "Aleksandar Nikolić". U dvorani je bilo oko 500 ljudi, a trener crveno-belih je naveo da ih je "bilo malo", ali da su srcem bili uz ekipu.

U timu nije bilo Tarensa Kinsija, a Radonjić je rekao da Amerikancu "nije ništa".

"Da ne bi bila tema, nije mu ništa. Stomačni problemi i procenili smo da je bolje da bude spreman za sledeći trening nego za ovu utakmicu", dodao je Radonjić.

Plejmejker crveno-belih Nikola Rebić rekao je da je svaki igrač doprineo ubedljivoj pobedi.

"Dobro smo pristupili, svaki igrač je sve dao od sebe i to je prouzrokovalo ovoliku razliku. Svi su doprineli pobedi i mislim da sada treba da se okrenemo FMP-u, to je utakmica za prvo mesto u grupi. FMP igra odlično ove sezone", rekao je Rebić.

Trener Metalca Dragan Simeunović čestitao je Zvezdi na "fenomenalnoj sezoni" i poželeo joj mnogo uspeha u nastavku.

"Pošteno da kažem, Metalac je u nikad težoj situaciji, a Zvezda najbolja možda i u istoriji. Sigurno je da je mnogo bolje. Iskreno, protiv savršene Zvezde koja je u ovom momentu košarkaška mašinerija nije se moglo", rekao je Simeunović.

On je istakao da je Metalac u velikom problemu.

"Imamo zadatak da dobijemo Tamiš u obe utakmice i iznenadimo FMP u Beogradu i da se koliko-toliko vratimo na neki kolosek. To će biti teško, ovo više nije Metalac na koji ste navikli. Nema smisla sada pričati o problemima", naveo je Simeunović.

Jovan Novak iz valjevskog kluba je rekao da je Zvezda pokazala koliko je dominantna.

"Zvezda pokazala u ovoj utakmici koliko je dominantna, zašto igra Evroligu i zašto je godinama u vrhu. Došli smo da probamo da odigramo maksimalno angažovano i da iznenadimo Zvezdu, ali nismo uspeli"
, rekao je Novak.

Zvezda će u sledećem kolu gostovati FMP-u, dok će Metalac u Valjevu dočekati Tamiš.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke